vineri, 24 mai 2013

Publicat la 5/24/2013 10:38:00 a.m. de Anonim

Rotary şi Lions se implică pentru ajutorarea tinerilor şi bătrânilor


Alexandra Fiţ şi un solist din Olanda au susţinut un recital de excepţie în cadrul Balului de caritate 2013 organizat, în premieră pentru Mediaş, de cluburile reunite Rotary şi Lions. Evenimentul a inclus şi o licitaţie de tablouri.


Autor: Alex PÎNTEA

Membrii Rotary şi Lions şi-au dat mâna pentru prima dată şi au organizat un bal de caritate la un restaurant din oraş. Evenimentul a fost gândit de organizatori pe două direcţii principale. Una dintre acestea a vizat recompensarea unor tineri cu rezultate deosebite la învăţătură, iar cea de-a doua a fost aceea de sprijinire a vârstnicilor internaţi la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Mediaş.


Premii de excelenţă

Cele două cluburi au acordat două premii de excelenţă unor elevi medieşeni cu rezultate foarte bune. Este vorba de Mihai Truţă, elev al Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth“, şi Francesca Buta, elevă a Şcolii Naţionale de Gaz. „Scopul balului a fost unul caritabil, de a ajuta comunitatea. Ne-am gândit la două proiecte: excelenţa pentru tinerii olimpici din Mediaş şi ajutorarea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială din municipiul nostru. Scopul organizării comune a acestui bal este tocmai faptul că cele două cluburi au în mare aceleaşi idei, aceleaşi dorinţe, a ajuta mai presus de sine. Clubul Rotary este un club al oamenilor de afaceri, un club de elite care trebuie să se angajeze foarte puternic în cadrul comunităţii, iar acolo unde este necesar, să ajute tocmai prin personalităţile pe care le are în cadrul său“, a punctat Maria Popescu, preşedintele Clubului Rotary Mediaş.

Tablouri la licitaţie

O a doua parte a balului de caritate a constat într-o licitaţie de tablouri aparţinând unor membri ai Uniunii Artiştilor Plastici filiala Mediaş. Banii strânşi vor sprijini unele lucrări de reparaţii la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială. „Noi, clubul Lions, am fost iniţiatorii acestui proiect, cu scopul de a avea o acţiune mai penetrantă, iar puterea reunită a celor două cluburi să aducă puţină bucurie, dar şi relaţii mai bune în cadrul comunităţii. Fiind o organizaţie de ajutorare, scopul a fost acesta de a dona fonduri pentru diverse acţiuni caritabile. Anul acesta am încercat să ajutăm cu puterile noastre modeste tineri care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade de profil şi, ca orice om, nu trebuie să ne uităm şi bătrânii, cei datorită cărora noi existăm“, motivează Tudor Jeleriu, preşedintele Clubului Lions Mediaş.

Cluburi cu vechime

Clubul Lions Mediaş a fost înfiinţat în octombrie 2002. LIONS este abrevierea cuvintelor „Liberty, Intelligence, Our Nations Safety“ („Libertatea şi inteligenţa reprezintă siguranţa naţiunilor noastre“), aceasta reprezentând sigla asociaţiei, a cărei deviză este „We serve!“ („Noi servim !“). Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii. Aceştia asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate, stabilesc relaţii de bună înţelegere şi se implică într-un cadru organizat în proiecte care au ca finalitate binele comunităţii. Clubul Rotary Mediaş funcţionează din anul 1999.
    Trimite prin e-mail