duminică, 19 mai 2013

Publicat la 5/19/2013 12:37:00 p.m. de Anonim

Parcare cu suprataxă


În lipsa unui utilaj de ridicat sau a altor metode prin care să-i lămurească pe medieşeni că strada nu e târg de maşini, edilii se gândesc să-i ardă la buzunare pe cei care ocupă locurile de parcare cât e ziua de lungă. La preţul unui covrig, vânzătorii de maşini de ocazie profită de cel mai bun vad din oraş, dar indolenţa lor pare să-şi fi găsit leac.


Autor: Alex PÎNTEA

Parchezi maşina cu anunţ de vânzare în centrul Mediaşului, plăteşti 1.000 de lei pe lună pentru comoditate. Prin modificarea regulamentului de parcare existent, municipalitatea şi-a propus să încheie problema parcărilor blocate aproape în totalitate de autoturisme oferite spre vânzare. 

Vad bun 

Pe strada Mihai Eminescu, cea mai circulată din oraş, majoritatea locurilor de parcare cu plată sunt ocupate mai mereu. Vânzătorii profită de faptul că zona este intens circulată, achită sau nu 1,5 lei pe zi, iar maşina blochează mult şi bine locul de parcare. „Dacă Primăria dă voie, asta este. Nu mi se pare normal, eu am treabă aici, la bancă, dar nu am unde parca. E plin de maşini oferite spre vânzare. Cred că ar trebui făcută undeva, în oraş, o zonă special amenajată pentru aşa ceva“, este de părere un conducător auto. 

Schimbă regulamentul 

Viceprimarul George Petrescu a dat asigurări că această problemă este în atenţia administraţiei publice locale. „Într-adevăr, avem în toate parcările maşinile oferite spre vânzare. Este o problemă care ne interesează. În acest sens, intenţionăm să reactualizăm regulamentul de parcări, iar cei care vor să abuzeze de acest spaţii să plătească o taxă suplimentară. Personal, mă gândesc şi la 1.000 de lei pe lună dacă stă maşina şi ocupă spaţiul respectiv“, a explicat Petrescu.

Nu există cadru legal

În fiecare zi, Poliţia Locală face controale în zonă, iar conducătorii auto găsiţi fără tichet de parcare sunt sancţionaţi conform legii. Aplicarea de avertismente, respectiv de amenzi este singura măsură care se poate lua legal, în condiţiile în care nu există niciun act normativ care să interzică parcarea unor maşini cu anunţuri de vânzare. „Cetăţenii care îşi scot la vânzare autoturismele pe strada Mihai Eminescu nu pot fi sancţionaţi de către poliţiştii locali medieşeni atâta timp cât aceştia îşi achiziţionează tichete de parcare şi le afişează pe bord“, recunosc reprezentanţii Primăriei Mediaş.
    Trimite prin e-mail