duminică, 19 mai 2013

Publicat la 5/19/2013 03:43:00 p.m. de Anonim

Transport public la standarde UE


De la 1 iunie, medieşenii vor putea achiziţiona noile bilete de călătorie prin intermediul sistemului electronic de ticketing implementat de Meditur.

Autor: Aurelian LUNGU

Operatorul de transport public local se află în faza finală de introducere a sistemului de ticketing. „Tot de la 1 iunie, se va putea călători şi cu un card electronic, acesta fiind de două tipuri: card tip valoric şi card tip abonament. Pentru o mai bună adaptare a călătorilor la noul sistem, pentru o perioadă de două luni de zile va fi funcţional şi vechiul sistem de cumpărare a biletelor, astfel că biletele de călătorie vor fi disponibile şi la conducătorii auto“, informează Ioana Streza, purtătoarea de cuvânt a societăţii Meditur. Noile titluri de călătorie pot fi achiziţionate de la automatele de eliberare bilete amplasate în staţiile cu trafic mare de călători şi de la punctele de vânzare şi încărcare a cardurilor. Cu această ocazie, Mediaşul se alătură oraşelor care au deja un sistem de ticketing modern, cum ar fi Sibiu, Cluj Napoca sau Timişoara.

Simplu şi ieftin

Printre calităţile noului sistem se numără posibilitatea economisirii a 20% din bani prin achiziţii de călătorii pe card valoric, simplitatea, accesibilitatea, precum şi reducerea timpului şi efortului de achiziţie a abonamentelor, pentru că, odată achiziţionate, acestea se vor putea reîncărca de la cele zece automate de eliberare a biletelor şi reîncarcare carduri amplasate în cele mai frecventate staţii de transport. „Acesta este un sistem adaptat la aşteptările clienţilor, care acţionează în beneficiul călătorilor. Există posibilităţi multiple de a achiziţiona diversele titluri de călătorie“, precizează Ioana Streza.

Instructaj la Primărie

Pentru a-i familiariza pe cei care folosesc transportul în comun cu noul sistem de ticketing, reprezentanţii Meditur vor organiza un instructaj cu voluntarii care doresc să se implice în buna implementare. „Cei care vor să cunoască mai multe detalii despre cele două tipuri de carduri şi despre modalitatea de cumpărare şi de validare a unei călătorii cu aceste carduri sunt invitaţi să participe alături de noi la acest instructaj“, a anunţat Ioana Streza. Întâlnirea va avea loc luni, 20 mai, în sala „Daniel Thellmann“ a Primăriei municipiului Mediaş. În aceeaşi locaţie, în zilele de 21 şi 22 mai, informaţiile le vor fi prezentate şi liceenilor.
    Trimite prin e-mail