duminică, 19 mai 2013

Publicat la 5/19/2013 08:39:00 a.m. de Anonim

Nota de plată pentru marea asfaltare


Mai multe cartiere din Mediaş sunt în plin proces de asfaltare şi plombare. În acelaşi timp, pe alte artere se execută marcaje rutiere sau ridicări de canale la cotă.


Autor: Alex PÎNTEA

„Marea asfaltare” a costat, în prima lună, aproximativ opt miliarde de lei vechi. Primăria Mediaş a plătit pentru covoare asfaltice, plombări şi ridicări de canale la cotă, lucrări efectuate de către societatea Gospodăria Comunală. De asemenea, s-au trasat marcaje rutiere şi s-a așternut macadam în satul aparţinător Ighişul Nou.

Covor şi plombe

Operatorul de drumuri a turnat, până în prezent, covor asfaltic pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi în cartierele Moşnei şi Vitrometan. Pe o serie de străzi s-au aplicat plombe asfaltice. „Covor asfaltic s-a turnat pe străzile Avram Iancu, Şesului, Lotru, Carpenului, Nicolae Filipescu, Pârâului, Blajului şi Vidraru. Este vorba de o suprafaţă de 12.030 metri pătraţi, cu o valoare de aproximativ 617.000 de lei. De asemenea, plombe s-au turnat pe străzile Nucului, Govora, Unirii, Stephan Ludwig Roth, Academician Ioan Moraru şi Şoseaua Sibiului, cu o valoare de 19.000 de lei”, a detaliat primarul Teodor Neamţu.

Cămine şi trotuare

Tot luna aceasta, s-a realizat trotuarul cu asfalt pe strada Ştefan Bathory - parţial, iar nouă cămine au fost ridicate la cotă pe străzile Blajului şi Avram Iancu. Totodată, s-a intervenit cu macadam pe străzile Tuşnad, Pe Cetate şi Câmpului în municipiul Mediaş, iar în satul aparţinător Ighişul Nou, pe străzile Şcolii, Bisericii şi Morii.

Se fac marcaje

O altă linie pe care se acţionează în această perioadă pe străzile din municipiul de pe Târnava Mare este aceea de realizarea a marcajelor rutiere. Astfel, s-au executat deja marcaje rutiere transversale pe strada Mihai Viteazul, în dreptul Şcolii Generale „Mihai Eminescu”, pe strada Avram Iancu, în dreptul Şcolii Generale „George Popa”, în Piaţa George Enescu, la Şcoala Generală „Hermann Oberth”, dar şi pe strada 1 Decembrie, în dreptul Grădiniţei de copii nr. 15 şi, respectiv, la Şcoala Generală nr. 5. „Marcajele rutiere vor continua după refacerea sistemelor rutiere afectate de lucrările de introducere a reţelelor de apă şi apă uzată”, a mai precizat Neamţu.
    Trimite prin e-mail