miercuri, 29 mai 2013

Publicat la 5/29/2013 11:41:00 a.m. de Anonim

Eroi din poveşti


Se apropie cu paşi grăbiţi ziua de 1 iunie, un motiv în plus pentru toţi copiiI să se bucure, să se joace alături de cei dragi, să primească numeroase daruri. Micuţii din Mediaş au un motiv în plus de sărbătoare, pentru că vine în oraş, la hanul Greweln... Magicianul!


Autor: Aurelian LUNGU

Cu siguranţă vă amintiţi de echipa de copii „Abracadabra“, ce era îndrumată de către binecunoscutul actor Marian Râlea. Având o experienţă vastă în ceea ce priveşte educaţia şi jocurile copiilor, „Magicianul“ a pregatit un interesant program pentru toţi copiii şi părinţii dornici să-l vadă sau revadă. Sâmbătă, 1 iunie, începând cu ora 11.00, va avea loc spectacolul extraordinar numit „Eroi din poveşti“.

Spectacol oferit de PNL Mediaş

Evenimentul este organizat de către filiala municipală PNL Mediaş. „Au trecut alegerile şi oamenii sunt tentaţi să creadă că lumea politică nu mai face nimic pentru ei, pentru că nu mai are nici un interes imediat. Noi, PNL Mediaş, am fost întotdeauna interesaţi de modul în care putem să ajutăm comunitatea, de ceea ce putem face pentru locuitorii acestui oraş, fie că sunt sau nu simpatizanţii noştri. Mai ales acum, de 1 Iunie -  de Ziua Copilului - nu am vrut deloc să politizăm evenimentul organizat, nici măcar nu ne-am pus sigla pe afişe sau invitaţii, tocmai din dorinţa de a da ocazia tuturor copiilor să se bucure de clipele de neuitat pe care, cu siguranţă, marele Marian Râlea le va oferi tuturor celor prezenţi acolo. Mai sunt şi alte surprize, dar îi lăsăm pe cei mici să le descopere“, a anunţat viceprimarul George Petrescu, preşedintele PNL Mediaş. 

Producţie emblematică

Marian Râlea s-a născut în 1957 la Turda şi a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti, în anul 1982. După Revoluţie, a devenit un simbol pentru toţi copiii, în rolul Magicianului din seria pentru copii „Abracadabra“. Emisiunea realizată de Râlea, împreună cu un grup de copii-actori foarte talentaţi, a debutat la televiziunea naţională în 1990 şi a fost difuzată până în 2001. Producţia a luat primul premiu internaţional în Bulgaria, iar mai târziu, filmul Ruxandrei şi al lui Florin, „O zi cu Alexandra“, a obţinut marele premiu şi premiul juriului la „Prix Danube“ la Bratislava. În lumea programelor pentru copii, „Prix Jeunesse“ de la Munchen şi „Prix Danube“ echivalau cu festivalurile din Cannes şi Veneţia pentru cinematografie.
    Trimite prin e-mail