miercuri, 29 mai 2013

Publicat la 5/29/2013 10:32:00 a.m. de Anonim

Spectacol medieval în centrul istoric


Festivalul „Mediaş Cetate Medievală“ se va desfăşura, anul acesta, în perioada 8-9 iunie.



Autor: Alex PÎNTEA

Au început pregătirile pentru ediţia din acest an a festivalului „Mediaş Cetate Medievală – târg de meşteşuguri vii“. Evenimentul va fi găzduit timp de două zile, la începutul lunii iunie, în centrul istoric, acolo unde ordine cavalereşti, meşteşugari, animatori şi artişti vor susţine spectacole şi ateliere interactive.

Surprize în program

„Mediaş Cetate Medievală“ va cuprinde şi în acest an un program variat, iar oraşul se va întoarce în Evul Mediu. Lupte cavalereşti, concerte de muzică medievală, spectacole pirotehnice sunt doar câteva dintre reperele evenimentului. „Şi în acest an. în centrul istoric vor avea loc manifestări cu specific medieval în cadrul festivalului «Mediaş Cetate Medievală». Deschiderea manifestării va avea loc în data de 8 iunie, cu tradiţionala paradă a cavalerilor care vor face trecerea la perioada medievală, cele două zile fiind presărate cu evenimente adresate tuturor categoriilor de vârstă şi anume concerte de muzică folk, medievală, spectacole pirotehnice şi alte surprize“, a dezvăluit primarul Teodor Neamţu.

Organizatorii lucrează la program

Festivalul va avea loc în zilele de 8 şi 9 iunie. Programul complet al celor două zile de festival va fi făcut public în perioada imediat următoare. Cea de-a noua ediţie a festivalului „Mediaş Cetate Medievală - târg de meşteşuguri vii“ este organizată de Primăria municipiului Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret. „Festivalul medieval este un eveniment de tradiţie al nostru, care a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediţie. Ne dorim să avem un număr cât mai mare de participanţi, iar din acest motiv, programul pe care l-am gândit este unul cât se poate de diversificat. Toată lumea va avea ceva de văzut, de la copii şi până la vârstnici, astfel că, din punctul nostru de vedere, este un eveniment care nu trebuie ratat“, a mai precizat Neamţu.
    Trimite prin e-mail