vineri, 24 mai 2013

Publicat la 5/24/2013 12:39:00 p.m. de Anonim

70 de cai-putere


Transylvania Horse Show se va desfăşura timp de trei zile în satul sibian Prod, comuna Hoghilag, la 16 km de Sighişoara. Manifestarea ajunsă la cea de-a treia ediţie va reuni peste 70 de concurenţi din 19 ţări. Vor fi trei tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: George ISFAN / Transylvania Horse Show

În perioada 24-26 mai, Hoghilagul devine capitala europeană a hipismului. Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Transylvania Horse Show este un eveniment de talie internaţională, dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai, dar şi celor care îşi doresc să cunoască mai bine tainele călăriei, desfăşurat într-un peisaj idilic, în apropierea a două dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, Sighişoara şi Mediaş. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor din ţară, precum şi al celor din străinătate.


Campionat balcanic

Cel mai aşteptat concurs din cadrul Transylvania Horse Show îl reprezintă Campionatele Balcanice de Probă Completă. Manifestarea este una pe care nu-l ratează niciodată profesioniştii din România şi ţările vecine, o competiţie de importanţă continentală, la care s-au calificat concurenţi din România, Turcia şi Bulgaria, în urma probelor desfăşurate în Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, cea mai recentă ediţie desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi dresaj, obstacole şi cross-country.

Trei probe

Cea de-a doua competiţie din cadrul Transylvania Horse Show este Concurs Complet Internaţional (CCI). Ziua de concurs va începe la ora 9.00 şi se va închide în jurul orei 17.30. La această disciplină de probă completă, concurenţii profesionişti vor avea de înfruntat trei probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI). Demonstraţiile de dresaj natural, acrobaţii şi cascadorii călare şi arte marţiale ecvestre vor putea fi văzute în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 şi 18.00, între probele evenimentului.

Cupa studenţilor

Cea de-a treia competiţie este Concursul Internaţional Universitar „Cupa Naţiunilor pentru Studenţi“. Acesta este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la două probe - dresaj şi sărituri obstacole. De altfel, Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului“ pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC.

Standarde înalte

Juriul este alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Austria, Irlanda, Polonia, Bulgaria, Marea Britanie şi România şi prezidat de germanul Gerd Kuest. Potrivit organizatorilor, prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.

Programul Transylvania Horse Show


Vineri, 24 mai
  • 9.00: dresaj SRNC - prima rundă
  • 13.00: dresaj SRNC - a doua rundă
  • 16.30: dresaj - Campionat Balcanic şi CCI


Sâmbătă, 25 mai
  • 9.00: obstacole SRNC - prima rundă
  • 13.30: Campionat Balcanic şi CCI - cross-country
  • 16.00: obstacole SRNC - a doua rundă
  • 18.00: închiderea zilei de concurs


Duminică, 26 mai
  • 9.00: dresaj SRNC - semifinale (a treia rundă)
  • 10.00: dresaj SRNC - finala (a patra rundă)
  • 12.30: obstacole Campionat Balcanic şi CCI
  • 14.00: obstacole SRNC - semifinale (a treia rundă)
  • 15.15: obstacole SRNC - finala (a patra rundă)
  • 16.30: premiere SRNC
  • 17.00: închidere competiţie

    Trimite prin e-mail