vineri, 26 aprilie 2013

Publicat la 4/26/2013 10:28:00 a.m. de Anonim

"Vocile dau viaţă". Concert caritabil, diseară, în clubul „Joben“ din Mediaş

180.000 de euro trebuie să strângă Vlad Simon, sibianul de la „Vocea României“, pentru a-i oferi iubitei sale ultima şansă la viaţă. Alături de foştii colegi din emisiune, Vlad va urca pe scena unui club medieşean şi speră să-i convingă pe melomani să ofere mai mult decât aplauze.


Autor: Aurelian LUNGU

Vocea înseamnă viaţă, iar viaţa este raportul perfect între emoţie, tristeţe şi bucurie. Sentimente ce ne fac oameni şi ne dau putere… puterea de a merge mai departe. Diana Stanciu este o tânără de numai 25 de ani pentru care fiecare zi reprezintă o nouă încercare de a-şi câştiga dreptul de a trăi. Din nefericire, sorţii au ales greşit pentru ea şi suferă de o boală neiertătoare: cancer limfatic. Are, acum, nevoie de ajutorul semenilor săi. „Iubita mea suferă de sindromul Hodgking, cancer al ganglionilor limfatici în faza 4, cu metastaze osoase. Singura şansă rămasă este un tratament nou, numit Brentuximab, pentru care trebuie să strângem zeci de mii de euro“, mărturiseşte Vlad Simon.

Pentru medicamentele de care depinde viaţa ei, Diana Stanciu
are nevoie de aproximativ 180.000 de euro

Poveste de dragoste

Vrea, ca noi toţi, să se bucure de razele calde ale soarelui. Şi, mai presus de toate, vrea şi să-şi trăiască dragostea cu Vlad Simon, sibianul care a concurat la „Vocea României“. Este o poveste ce a început chiar în ajunul Naşterii Domnului, iar de atunci, cei doi sunt nedespărţiţi. Cumplita veste despre boala Dianei l-a lovit pe Vlad ca un fulger şi, în acel moment, s-a hotărât să facă până şi imposibilul pentru ca iubita lui să trăiască. Aşa a luat naştere campania „Vocile dau viaţă“, din iubire, solidaritate şi o prietenie strâns legată de lanţurile unei suferinţe. Cu toţii, foşti concurenţi la „Vocea României“ se vor lua de mână şi o vor susţine pe Diana. Vlad Simon, Cezar Dometi, Laura Gherescu, Camelia Sterea, Ciprian Teodorescu, Julye Mayaya şi trupa „Renegades“ vor urca pe scenele din toată ţara pentru ca Diana să-şi recapete zâmbetul. „După participarea de la Vocea României, viaţa mea ia o turnură extrem de amplă, iar această experienţă mi-a schimbat perspectiva asupra vieţii. În noaptea de Crăciun, am cunoscut-o pe Diana şi m-am îndrăgostit instantaneu. O fiinţă extrem de delicată, de graţioasă şi care impune respect. Vedeam ceva în privirea ei plăpândă, ceva ce mă frustra la maxim pentru că nu puteam desluşi mesajul pe care mai târziu avea să mi-l comunice: «Vlad... sunt pe moarte!»“, povesteşte tânărul.

Concert cu lacrimi

Spectacolul „Vocile dau viaţă“ va avea loc în această seară, începând cu ora 21.00, în Club „Joben“. Pe 21 mai, Vlad şi colegii săi vor cânta la Sala Thalia din Sibiu, pe 30 mai – la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, iar în pregătire sunt câteva reprezentaţii la Arad, Târgovişte, Bistriţa, Cluj şi Bucureşti. Cazul este susţinut de Asociaţia M.A.M.E.

SMS sau donaţii în cont

Medieşenii care doresc să o ajute mai mult pe Diana, în prag de sărbători, pot dona 2 euro cu un SMS la numărul 8826 (valabil în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote; nu se percepe TVA). De asemenea, cei cu dare de mână au la dispozitie şi conturile: RO23BTRL03301201H76301XX (lei), respectiv RO59BTRL03304201H76301XX (euro). „Din puţin putem face, împreună, mult. Mai ales că este o luptă contracronometru, calculată în cea mai urâtă unitate de măsură, banii“, spun organizatorii evenimentului.    Trimite prin e-mail