vineri, 26 aprilie 2013

Publicat la 4/26/2013 09:59:00 a.m. de Anonim

Mediaşul are încă trei cetăţeni de onoare

În cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local Mediaş a acordat trei titluri de cetăţean de onoare, la începutul acestei săptămâni.



Autor: Alex PÎNTEA

Eugen Pescar, primar al
Mediaşului între 1984 şi 1988
De profesie economist, Eugen Viorel Pescar a fost primarul Mediaşului timp de cinci ani, între 1984 şi 1988. De numele său sunt legate în primul rând introducerea transportului local electrificat cu troleibuze, Mediaşul fiind singurul municipiu nereşedinţă de judeţ care beneficiază de acest tip de transport, finalizarea lucrărilor la Spitalul Municipal Mediaş, modernizarea Grupului Şcolar Automecanica, dar şi diverse investiţii la majoritatea societăților din oraş. Totodată, în mandatul său au fost construite un număr important de locuinţe noi iar la Stadionul Municipal s-au făcut o serie de lucrări de amenajare. Eugen Viorel Pescar a primit distincţia din mâna primarului Teodor Neamţu.

Omul de pe unde

Cel de-al doilea cetăţean de onoare care a primit distincţia post-mortem a fost Mihai Iuga, fondatorul postului Radio Mediaș 725. Iuga a descoperit radioul în copilărie. De atunci şi până anul trecut, şi-a dedicat viaţa acestui mijloc de comunicare. De-a lungul timpului, a avut peste 140.000 de legături radio confirmate şi a strâns peste 120 de diplome sportive de radioamator. Imediat după revoluţie, a pus bazele Radio Mediaş 725, al şaptelea post de radio privat din România, care a aniversat săptămâna aceasta 20 de ani de funcţionare neîntreruptă în FM-ul medieşean. Mihai Iuga a fost şi consilier municipal.

Director la spital

Cea de-a treia personalitate care a primit titlul de cetăţean de onoare a fost medicul Ioan Doican. Acesta şi-a început activitatea la Mediaş în anul 1986, ca şi medic legist în cadrul cabinetului medico-legal. Din anul 1991, a fost medic primar de medicină legală la acelaşi cabinet, iar ulterior, în 1997, a fost numit în funcţia de director al Spitalului Municipal Mediaş. În plan politic, în anul 1995 s-a înscris în P.N.Ţ.C.D., unde s-a implicat activ, iar la alegerile locale desfăşurate un an mai târziu a fost ales în funcţia de consilier local.



    Trimite prin e-mail