vineri, 26 aprilie 2013

Publicat la 4/26/2013 09:46:00 a.m. de Anonim

Suntem în semifinale!

Elevii lui Marcel Ţenter au trecut de Universitatea Craiova cu 3-0 la general.


Autor: Alex PÎNTEA

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş a câştigat şi cea de-a treia partidă a seriei cu Sport Club Municipal Universitatea Craiova şi a obţinut calificarea în semifinalele campionatului. Alb-negrii vor lupta pentru un loc în finală cu Baschet Club Târgu-Mureş, primele două partide fiind programate pe 1 şi 2 mai, în deplasare.

A treia victorie

Gaz Metan a început prost partida disputată la sfârşitul săptămânii trecute pe teren propriu şi a cedat primul sfert cu scorul 22-20. Sfertul al doilea a continuat în aceeaşi notă pentru jucătorii lui Marcel Ţenter, care s-au văzut conduşi chiar şi la şapte puncte pe tabela de marcaj. Finalul de sfert le-a aparţinut însă gaziştilor, care au egalat şi au trecut la conducere. S-a intrat în cele, din urmă, la cabine cu 46-43. Cele două echipe au mers cap la cap în sfertul al treilea, cu un uşor plus pentru gazde, astfel că, la intrarea în sfertul decisiv, scorul era de 62-56. Gaz Metan s-a impus, în final, cu 86-75 şi s-a calificat în semifinalele campionatului.

Meci tensionat

Tehnicianul Gazului Metan a recunoscut, la finalul partidei câştigate pe teren propriu în faţa Universităţii Craiova, că se aştepta la un meci dificil. Marcel Ţenter a mai subliniat că, de obicei, meciurile decisive sunt foarte tensionate, iar nivelul de joc al echipei sale a avut de suferit în unele momente. „A fost exact cum mă aşteptam. Ştiam că va fi un meci dificil, de obicei meciurile care pot să fie decisive sunt extrem de tensionate. Craiova nu avea absolut nimic de pierdut, noi aveam absolut totul. Sigur că am jucat puţin mai stresaţi ca de obicei, iar asta a făcut ca nivelul nostru obişnuit de joc să scadă din intensitate şi am permis coşuri foarte uşoare oaspeţilor. Am început repriza a doua mult mai puternic şi, în cele din urmă, am reuşit să învingem“, a comentat Ţenter. 

Cu gândul la Mureş

Gaz Metan va întâlni, în semifinalele campionatului, Baschet Club Târgu-Mureş, care a dispus cu scorul de 3-1 de CSM Bucureşti. Antrenorul alb-negrilor este de părere că sunt binevenite cele câteva zile de pauză şi s-a arătat optimist înaintea confruntării cu mureşenii. „Ne gândim cu optimism, trebuie să jucăm ceea ce ştim. Singura întrebare este dacă vom reuşi să jucăm la nivelul de intensitate obişnuit al nostru, acesta este singurul lucru care trebuie ne preocupe. Dacă facem acest lucru, eu cred că avem şanse bune împotriva oricui“, a încheiat Marcel Ţenter.



    Trimite prin e-mail