vineri, 19 aprilie 2013

Publicat la 4/19/2013 01:29:00 p.m. de Redacţie

Război cu gropile

Marea asfaltare a început, ieri, la Mediaş. Operatorul de drumuri a turnat covor asfaltic pe strada Avram Iancu şi plombe pe strada Baznei. După ce se vor finaliza lucrările la trotuare în Vitrometan, se va interveni pe străzile Vidraru şi Blajului.




Autor: Alex PÎNTEA

Vremea bună a permis, săptămâna aceasta, şi începerea lucrărilor la diferite obiective de investiţii din oraş. Printre cele mai importante şantiere deschise se numără căminul de îngrijire pentru persoane vârstnice, iluminatul public în Mediaş şi satul aparţinător, dar şi orăşelul copiilor. „În această săptămână, au intrat, practic, în lucru o serie de proiecte de investiţii. Vreau să amintesc centrul de îngrijire persoane vârstnice, extinderea reţelei de iluminat public în municipiul Mediaş, echiparea tehnico-edilitară a sălii de sport de la Şcoala Generală nr. 5, a spaţiului de joacă de pe strada Constantin Brâncoveanu, dar şi mai multe reabilitări de străzi“, a anunţat primarul Teodor Neamţu.

Urmează Vitro

Ieri dimineaţă, societatea de drumuri a municipalităţii a turnat covor asfaltic pe strada Avram Iancu şi a început să pună pe plombe pe strada Baznei. Urmează străzile Vidraru şi Blajului. „Gospodăria Comunală a început activitatea de asfaltare. Se lucrează în momentul de faţă pe strada Avram Iancu, se pregătesc străzile Vidraru şi Blajului pentru a intra în lucru şi se plombează pe Şoseaua Sibiului şi, în principal, zonele unde circulă transportul în comun“, a punctat Neamţu.

Dublă finanţare

O altă prioritate a administraţie publice locale o reprezintă lucrările de modernizare a străzilor din oraş. Acestea vor fi realizate cu bani de la bugetul local, dar şi din împrumutul contractat de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). „Vom continua lucrările de modernizare pe străzile Moşnei, Liviu Rebreanu, Titel Petrescu, Mihail Sadoveanu, Barajului, Porumbelelor, Teba, Ighişului şi vom face amenajarea drumului de acces spre cartierul A.S. Werner. Totodată, va începe reabilitarea infrastructurii rutiere şi introducerea utilităţilor pe străzile Şlefuitorilor, Dealul Furcilor,  Hula Nouă, Râşnov, Grigore Alexandrescu, Posada, Iuliu Maniu, Negoiu, Făgăraş şi Jiului, toate din Mediaş, precum şi a tuturor străzilor din Ighişul Noul. Aceste lucrări sunt finanţate din fondurile rambursabile de la BERD“, precizează edilul-şef al Mediaşului.

Pe datorie

Pentru lucrările de infrastructură rutieră şi de apă-canal, municipalitatea are noroc de cele 33 de milioane de lei împrumutate de la BERD. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea unui număr de 37 obiective de investiţii, respectiv lucrări de infrastructură rutieră şi apă-canal pe 39 străzi din municipiul Mediaş şi nouă străzi din satul aparţinător Ighişul Nou. Creditul a fost contractat pe 11 ani, cu o perioadă de graţie de un an de zile.



    Trimite prin e-mail