vineri, 19 aprilie 2013

Publicat la 4/19/2013 11:00:00 a.m. de Redacţie

Doar o victorie mai desparte Gazul de semifinalele campionatului

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaș a câştigat primele două partide din play-off în faţa formaţiei Sport Club Municipal Universitatea Craiova şi conduce cu 2-0 la general.


Autor: Alex PÎNTEA

Alb-negrii şi-au adjudecat detaşat primul joc, cu 78-64, iar în cel de-al doilea s-au impus la limită, cu 90-87. Victoria a fost umbrită de incidentele de la final, atunci când jucătorii s-au luat la bătaie pe teren. Doi baschetbalişti ai Craiovei, Rade Dzambic şi Travis Bureau, respectiv Zoran Krstanovic de la Gaz Metan au fost suspendaţi de comisia de disciplină a Federaţiei Române de Baschet.

În mână bună

În prima partidă a play-off-ului din Bănie, jucătorii lui Ţenter s-au aflat în permanenţă la cârma jocului, pe care l-au câştigat în cele din urmă categoric. Primul sfert al confruntării a fost unul echilibrat, iar gazdele l-au câştigat la limită, scor 17-16. În sfertul al doilea, gaziştii au dat recital de la distanţă prin Dundjerski, Guţoaia şi Krstanovic, iar la pauza mare, formaţia medieşeană a condus cu 37-31. Craiova a reuşit apoi un final bun de sfert trei şi s-a apropiat la doar trei puncte la intrarea în sfertul decisiv, scor 52-55. Gaz Metan a turat motoarele în ultimele zece minute şi s-a distanţat la peste zece puncte pe tabela de marcaj. S-a încheiat 78-64 pentru alb-negri, iar Mediaşul conducea cu 1-0.

Relaxare nepermisă

În cea de-a doua partidă a seriei disputată luni seară, baschetbaliştii lui Marcel Ţenter nu au lăsat nicio speranţă Universităţii Craiova în primele trei sferturi, pe care le-au câştigat cu 28-21, 26-21 respectiv 26-14. Pe fondul relaxării medieşenilor, care au reuşit contraperformanţa de a nu înscrie decât două puncte în şapte minute din ultimul sfert, universitarii craioveni au revenit şi au câştigat detaşat sfertul, scor 31-10. Cu toate acestea, Gazul s-a impus cu 90-87 şi a ajuns la 2-0 la general. Mediașul întâlnește din nou SCM U Craiova, pe teren propriu, mâine după-amiază, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor. În cazul unei victorii a medieșenilor, meciul patru, programat duminică, nu se va mai disputa.

Bătaie la final

Florin Muntean, team manager
Gaz Metan Mediaș
Finalul celei de-a doua partide de la Craiova a fost unul tensionat, cu mulţi nervi din partea jucătorilor şi publicului gazdă. Forţele de ordine au făcut faţă cu greu. Totul a pornit de la conducătorul de joc al oltenilor, Rade Dzambic. Acesta l-a lovit cu pumnii în spate pe Zoran Krstanovic, după o fază de joc, şi a fost eliminat de arbitri. La final, pivotul Gazului Metan a refuzat să dea mâna cu Dzambic, iar acesta l-a lovit din nou. Krstanovic nu a mai suportat şi l-a lovit pe rândul său pe sârb. În dispută s-a amestecat şi americanul Travis Bureau, de la Craiova, care l-a lovit la rândul său pe Krstanovic. Cele două formaţii au fost evacuate la vestiare. „Krstanovic a refuzat să dea mâna cu Dzambic pentru că acesta i-a adus injurii în timpul meciului, plus cei trei pumni care se văd şi pe video. A fost lovit apoi peste cap, după care nu a mai rezistat nici el, cu toate că este un om calm, şi a ripostat. Pentru faptul acesta şi lui şi nouă ne pare rău, pentru că nu face parte din sport acest comportament“, recunoaşte Florin Muntean, team-managerul grupării de pe Târnava Mare.

Suspendaţi de federaţie

În urma incidentelor, comisia de disciplină a Federaţiei Române de Baschet s-a reunit marţi după-amiază şi a judecat cazul. Astfel, s-a decis ca Zoran Krstanovic să fie suspendat două etape, la fel ca şi americanul Travis Bureau. Rade Dzambic, cel care a provocat toate incidentele, a fost suspendat pentru patru etape. De asemenea, clubul organizator al jocului, Sport Club Municipal Universitatea Craiova, a fost amendat pentru intrarea în teren, după terminarea jocului, a unor persoane neautorizate.

Florin MUNTEAN | team manager Gaz Metan Mediaş: „În prima zi ne-am apărat foarte bine, ştiam că  este cel mai important meci pentru a tăia elanul gazdelor şi am reuşit să câştigăm. În cea de-a doua zi am reuşit să profităm de banca mai lungă timp de trei sferturi, după care a intervenit o anumită relaxare, neacceptabilă din punctul meu de vedere. Important este însă că am câştigat, iar scorul este acum 2-0 la general pentru noi.“

„Cel mai curajos oltean“

Cristian Marian Becheanu, băiatul de 14 ani din Segarcea care şi-a salvat vecinul de 3 ani, căzut într-o fântână, a fost felicitat de prefectul judeţului Dolj, care i-a şi înmânat cupa „Cel mai curajos oltean“. Evenimentul a avut loc duminică seară, în faţa a aproximativ 5.000 de persoane care au asistat, în Sala Polivalentă din Craiova, la meciul de baschet dintre SCM U Craiova şi CS Gaz Metan Mediaş.



    Trimite prin e-mail