vineri, 12 aprilie 2013

Publicat la 4/12/2013 08:49:00 p.m. de Redacţie

Cupa e la Mediaş! Povestea unei reuşite istorice | FOTO

Gaz Metan Mediaş a câştigat Cupa României la baschet. Formaţia lui Marcel Ţenter a trecut de Baschet Club Timişoara în semifinală, apoi a spulberat Universitatea Mobitelco Cluj în finala mare a competiţiei, la capătul unei partide pe care a controlat-o din primul şi până în ultimul minut de joc. Este al doilea trofeu care ajunge în vitrina grupării de pe Târnava Mare, după ce, în 2011, baschetbaliştii şi-au adjudecat Cupa României în final four-ul desfăşurat la Târgu-Mureş.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Denisa CIOBÎNCAN

Baschet Club Timişoara a marcat prima în semifinala Cupei desfăşurată sâmbătă seara şi s-a desprins chiar la 5 puncte pe tabela de marcaj, însă alb-negrii au revenit şi au câştigat la limită sfertul întâi, 22-21. Aruncările nu au mai mers la fel de bine în sfertul al doilea pentru jucătorii lui Marcel Ţenter, iar Timişoara a trecut la conducere şi s-a desprins la 9 puncte. Totuşi, gaziştii nu au cedat, astfel că la pauza mare ecartul a fost de doar 3 puncte, scor 42-39. Mediaşul a câştigat apoi sfertul al treilea cu 22-18, iar în sfertul al patrulea a reuşit să gestioneze foarte bine avantajul şi să impună în cele din urmă cu 92-86.

Tur de forţă

Gaz Metan a început bine finala Cupei şi a condus cu 9-0 în primele cinci minute de joc. La capătul primului sfert, diferenţa a fost de 10 puncte, 17-7. Gaziştii au continuat să evolueze foarte bine şi în sfertul al doilea. Cu o apărare exactă şi o ofensivă eficientă, ai noştri s-au distanţat constant, astfel încât la pauza mare scorul a fost 44-25. Lucrurile au mers în aceeaşi direcţie şi în sfertul al treilea, pe care tot jucătorii lui Marcel Ţenter şi l-au adjudecat. În aceste condiţii, la intrarea în actul decisiv, scorul era 62-36. Nimic nu s-a mai schimbat în ultimele zece minute de joc. Gaz Metan a câştigat a doua Cupă în trei ani. Cei mai buni marcatori pentru gruparea de pe Târnava Mare au fost Zoran Krstanovic şi Deven Mitchell.  

Ţenter, fericit

Tehnicianul Gazului Metan a explicat, după câştigarea Cupei, că s-a gândit că acest trofeu va fi o compensaţie pentru ratarea calificării în play-off-ul EuroChallenge. Marcel Ţenter consideră că jucătorii săi au meritat succesul obţinut. „Chiar vorbeam înainte de meci despre parcursul nostru frumos în cupele europene. Având victoria în ultimul meci din EuroChallenge, am sperat pentru câteva minute că ne vom califica în playoff-ul competiției. Totuși, a fost o victorie cu gust amar, pentru că după câteva minute am aflat că nu ne-am calificat în primele opt în EuroChallenge. Mă gândeam că poate Cupa va fi o mică compensare pentru acea eliminare. Sunt fericit pentru jucătorii mei, pentru că au meritat din plin acest rezultat“, a comentat Ţenter.

Primul trofeu

Conducătorul de joc Slobodan Dundjerski a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei sale în final four-ul Cupei României. Pentru el, este primul trofeu. Şi l-a dorit foarte mult, iar acum este bucuros că l-a câştigat. „Mă simt foarte bine. Este primul meu trofeu din carieră. Suntem foarte fericiţi cu toţii, probabil că va mai trece un timp până voi realiza ceea ce am reuşit să facem. Am pregătit ambele meciuri foarte bine, cu toţii ne-am dorit să câştigăm Cupa. Am intrat tare în meci şi am făcut legea în teren prima repriză, iar după aceea ne-a fost mai uşor să gestionăm avantajul“, consideră Dundjerski.  

Victoria echipei

Zoran Krstanovic a contribuit decisiv la victoria din finală împotriva Universităţii Mobitelco Cluj. El a înscris 16 puncte, la care a adăugat opt recuperări. „Sunt foarte fericit. E prima Cupă pe care o câştig. A fost victoria tuturor şi cred că este un început bun, iar dacă vom juca tot aşa, putem să câştigăm şi campionatul. În finală am respectat ceea ce am pregătit înainte, partidele de cupă sunt speciale, nu se termină decât în ultima secundă, aşa că am luptat până în final şi consider că am meritat victoria. Vreau să le mulţumesc fanilor pentru tot sprijinul lor“, a conchis pivotul Mediaşului.





    Trimite prin e-mail