vineri, 8 martie 2013

Publicat la 3/08/2013 04:15:00 p.m. de Anonim

Săptămâna filmului: MECEFF, în iunie

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş a decis să organizeze festivalul internaţional de film mai devreme decât în anii anterior.


Autor: Alex PÎNTEA

Astfel, cea de-a treia ediţie consecutivă a Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) va avea loc, începând din acest an, în luna iunie, din dorinţa de a creşte numărul de spectatori.

Invitat: Germania

Ca şi la ediţiile anterioare, festivalul va reuni cele mai bune filme din şapte ţări central europene, iar invitatul special din acest an va fi Germania. „Am demarat deja pregătirile pentru cea de-a treia ediţie a festivalulului de film internaţional al Europei Centrale, care anul acesta se va desfăşura mai devreme şi anume la sfârşitul lunii iunie. După primile două ediţii, care s-au bucurat de mult succes, ne propunem ca şi în cea de-a treia ediţie să continuăm în acelaşi spirit, să prezentăm publicului medieşean şi nu numai, o serie de lungmetraje, scurrtmetraje şi documentare de calitate. La fel ca şi în anii anteriori, în competiţie se vor înscrie cele şapte ţări ale Europei Centrale şi anume Cehia, Austria, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia, Polonia, la care se adaugă o ţară invitată, care anul acesta va fi Germania. De asemenea, multe din filmele prezentate la festivalul nostru de film vor rula mai apoi şi la unul din cele mai importante cinematografe din Berlin“, a explicat viceprimarul George Petrescu. Ediţia a treia a MECEFF se va desfăşura în perioada 23-29 iunie.



    Trimite prin e-mail