vineri, 8 martie 2013

Publicat la 3/08/2013 06:33:00 p.m. de Anonim

Gazul, din nou peste CSU

Echipa de baschet Gaz Metan Mediaş şi-a adjudecat la limită derby-ul judeţean în compania formaţiei CSU Atlassib Sibiu. Eroul meciului a fost şi de această dată Kyle Shiloh, iar cel mai bun marcator din tabăra alb-negrilor, căpitanul Ivan Ivanovic.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia antrenată de Marcel Ţenter a bifat, duminica trecută, al optulea succes în nouă etape disputate în acest an. Gaz Metan s-a impus pe final, la Sibiu, cu 75-74, prin coşul americanului Kyle Shiloh, la capătul unei partide cu mai multe răsturnări de situaţie. Mâine, gruparea de pe Târnava Mare primeşte acasă vizita formaţiei Baschet Club Perla Harghitei Miercurea Ciuc.

Kyle Shiloh
Meci aprig disputat

Mediaşul a cedat primul sfert al confruntării de la Sibiu cu scorul de 21-19, însă jucătorii lui Ţenter au întors rezultatul în actul secund, astfel că la pauza mare rezultatul consemnat pe tabela de marcaj a fost de egalitate, 31-31. Sfertul al treilea a fost unul de forţă pentru alb-negri, care conduceau cu 58-47 la intrarea în sfertul decisiv. A urmat o cădere a gaziştilor, care le-a permis sibienilor să recupereze ecartul şi chiar să treacă la conducere pe tabela de marcaj. Finalul a fost unul pe muchie de cuţit. Gaz Metan s-a impus, în cele din urmă, la un singur punct diferenţă, scor final 75-74. Cel mai bun marcator pentru Gaz Metan a fost căpitanul Ivan Ivanovic. El a reuşit 27 de puncte, la care a adăugat nouă recuperări.

Mulţumit de victorie

Tehnicianul Gazului Metan s-a declarat, fireşte, bucuros pentru victoria obţinută pe final la Sibiu. Marcel Ţenter a mai explicat că este normal să existe şi căderi în jocul unei echipe, însă ceea ce contează este rezultatul înscris la final pe tabela de marcaj. “Sunt bucuros pentru această victorie, pentru că am reuşit în cele din urmă să controlăm situaţia în joc. În acest moment suntem în linie dreaptă şi orice meci are o importanţă foarte mare. Am greşit în timpul jocului, dar am avut puterea să revenim, iar ăsta este cel mai important lucru. Ceea ce contează până la urmă este rezultatul care este scris pe foaie la finalul jocului”, a conchis Ţenter.

Adversar modest

Etapa cu numărul 26 este una ceva mai uşoară pentru Gaz Metan Mediaş. Formaţia pregătită de Ţenter va întâlni mâine, în Sala Sporturilor din municipiul Mediaş, gruparea Baschet Club Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Diferenţa de valoare dintre cele două loturi este una importantă, în condiţiile în care gaziştii ţintesc atât cupa, cât şi campionatul, în timp ce vizitatorii ocupă abia poziţia a 14-a în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet, acumulând doar trei victorii în 25 de etape. În aceste condiţii, pentru Gaz Metan nu există decât varianta victoriei.



    Trimite prin e-mail