vineri, 8 martie 2013

Publicat la 3/08/2013 04:02:00 p.m. de Anonim

Faţă în faţă cu Viitorul

După înfrângerea de pe Naţional Arena, gaziştii deschid etapa cu numărul 22 în faţa unei formaţii care a obţinut doar o remiză în ultima partidă din campionat, în compania Universităţii Cluj. În aceste condiţii, Viitorul vine la Mediaş cu gândul la puncte, dar şi la revanşă. În tur, echipa lui Hagi a pierdut la Constanţa cu scorul de 1-0, datorită unui gol marcat de Victoraş Astafei. Gaz Metan va întâlni Viitorul în această seară, de la ora 20.30.


Autor: Alex PÎNTEA

Viitorul Constanţa este o echipă în suferinţă de puncte şi îşi va vinde scump pielea. Gheorghe Mulţescu se aşteaptă la un meci greu în această seară, în condiţiile în care va avea în faţă o echipă ambiţioasă. Tehnicianul alb-negrilor a dezvăluit că va opera o serie de modificări în formula de start. „Sigur, nu vom avea opoziţia valorică a Stelei, dar va fi în schimb ambiţia lor pe care va trebui să o învingem. O să schimbăm puţin şi formula de joc, pentru că au fost şi jucători care nu au dat randament. Totuşi, lotul nostru este destul de numeros, aşa că fiecare jucător trebuie să fie pregătit să intre“, a spus tehnicianul Gazului.

Apără Greab

Mediaşul şi-a pierdut portarul titular în partida cu Steaua Bucureşti. Răzvan Pleşca a văzut cartonaşul roşu după ce a făcut henţ la marginea careului de 16 metri, astfel că este suspendat pentru partida din această seară. Din cauză că Milos Buchta este şi el accidentat de o lungă perioadă, între buturile Gazului Metan se va afla portarul Alexandru Greab, în vârstă de doar 20 de ani. Acesta a debutat pentru alb-negri în turul de campionat în partida cu Dinamo Bucureşti încheiată la egalitate 2-2. „Suspendarea lui Pleşca este o chestiune de moment. Este pe drum şi Buchta, cel care a avut un accident de maşină, dar din fericire nu a păţit nimic. Avem trei portari, nu se pune problema să aducem alt portar“, a adăugat Mulţescu.



Victorie cu noroc

În turul de campionat, Gaz Metan a învins la limită 1-0 Viitorul Constanţa şi a obţinut, astfel, primul succes al sezonului. Singurul gol al partidei a fost marcat de către Victoraş Astafei în minutele de final. Gaziştii au evoluat în superioritate numerică de un om mai bine de o repriză, pentru ca în ultimele 20 de minute să beneficieze chiar de doi oameni în plus. Mediaşul a avut şansa să deschidă scorul în minutul 14, atunci când Buş a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul întâlnirii a indicat punctul cu var. Florin Dan a executat slab lovitura de pedeapsă, iar Vîtcă a reuşit să îşi menţină poarta imaculată. La aceeaşi fază, constănţenii au rămas în zece oameni, după ce Larie a văzut cartonaşul roşu din postura de ultim apărător. În minutul 68, formaţia gazdă a rămas în nouă oameni: Toşca a primit al doilea galben. Golul izbăvitor a venit, în cele din urmă, în minutul 87, atunci când Victoraş Astafei l-a învins pe Vîtcă printr-un şut din careul mic.

Înfrângere cu Steaua

Etapa trecută, Gaz Metan a pierdut la scor de neprezentare partida de pe Naţional Arena în compania Stelei. Alb-negrii au avut un om în plus aproape o repriză, însă nu au reuşit să marcheze şi l-au pierdut pe Pleşca, eliminat pe final, după ce a făcut henţ în afara careului de 16 metri. Formaţia lui Laurenţiu Reghecampf a deschis scorul în prima repriză. În minutul 31, Nikolic a profitat de o nesincronizare a defensivei Gazului şi l-a învins pe Pleşca. Alb-negrii au avut apoi un om în plus, după ce, în minutul 45, Cristi Tănase a văzut cartonaşul roşu pentru o intrare imprudentă la Bawab. Tot formaţia gazdă a înscris, însă, în repriza a doua. În minutul 72, Latovlevici l-a găsit pe Pintilii care a marcat golul doi al formaţiei sale. Peste alte zece minute, Pleşca a făcut henţ la marginea careului şi a fost eliminat, apoi Steaua a beneficiat de o lovitură de pedeapsă. Pintilii l-a învins pe portarul de ocazie Vali Negru şi a stabilit scorul final: 3-0 pentru bucureşteni.

Gratis pentru femei

Conducerea Clubului Gaz Metan a decis ca vineri, de Ziua Femeii, toate reprezentantele sexului frumos să aibă acces gratuit pe stadion cu ocazia partidei cu Viitorul Constanţa. Pentru restul spectatorilor, preţul unui bilet de acces este de 10 lei în toate sectoarele stadionului.


Gigi MULŢESCU | antrenor Gaz Metan Mediaş: „Ne aşteaptă un meci greu cu Viitorul Constanţa, o echipă în suferinţă de puncte, la fel ca şi noi. Va fi un meci greu, pentru că întâlnim o echipă care îşi va vinde scump pielea, care nu va oferi spaţii.“




    Trimite prin e-mail