vineri, 29 martie 2013

Publicat la 3/29/2013 02:49:00 p.m. de Anonim

Mutarea Romgaz la Bucureşti. Cine câştigă şi cine pierde

Mutarea sediului Romgaz la Bucureşti va afecta economia întregii zone şi imaginea judeţului Sibiu, iar unele voci din judeţ susţin că propunerea "ar reprezenta o intenţie a unui ministru originar din Braşov de a slăbi din punct de vedere economic Sibiul, în posibila întrecere pentru stabilirea capitalei viitoarei regiuni care s-ar putea să cuprindă cele două judeţe", este de părere deputatul Mircea Cazan, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Sibiu.

El a susţinut o declaraţie politică de la tribuna Parlamentului, după aflarea veştii că ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, intenţionează să propună această măsură. "La această oră, domneşte o stare de tensiune. O astfel de măsură, dacă se va materialize, ar avea impact negativ în mai multe planuri. Nici nu vreau să mă gândesc la convulsiile sociale care pot fi generate", a avertizat Cazan. Liberalul a reamintit că în presa locală au apărut declaraţii privind mai multe acţiuni sindicale, iar unul dintre lideri a afirmat că se vor înainta petiţii şi, dacă va fi nevoie, toţi cei 6.500 de angajaţi se vor deplasa la Bucureşti."Nu pot decât să le dau dreptate. Romgaz Mediaş nu este o făbricuţă de ţesături cu câţiva zeci de angajaţi care, în funcţie de necesităţi, o poţi muta dintr-o localitate în alta. Este un pivot al economiei judeţului Sibiu", a comentat Mircea Cazan.
Colegilor săi de alianţă, Cazan le-a transmis că nu poate şi nu vrea să creadă că Niţă îşi doreşte ca Sibiul să piardă Romgazul pentru a dezavantaja judeţul nostru în competiţia pentru posibila şefie a regiunii. În plus, liberalul a făcut un apel către Guvern şi în special către primul ministru Victor Ponta să depună toate diligenţele "pentru a lăsa lucrurile pe făgaşul lor normal şi tradiţional". "Nimeni nu are de câştigat dacă se va muta la Bucureşti sau în altă localitate sediul general al SNGN «Romgaz» SA Mediaş, în schimb, au de pierdut foarte mulţi cetăţeni de pe urma unei astfel de măsuri. Şi nu este deloc vremea să contabilizăm pierderi, ci toţi cei aflaţi în zona puterii trebuie să depunem toate eforturile pentru a contabiliza plusuri", a încheiat Cazan.
Mutarea Romgaz la Bucureşti a fost pusă în discuţie, pentru prima dată, în timpul guvernării CDR, iar în 2011, deputatul PDL Adrian Gurzău a sugerat mutarea la Cluj. (M. C.)



    Trimite prin e-mail