vineri, 29 martie 2013

Publicat la 3/29/2013 03:46:00 p.m. de Anonim

Transgaz Mediaş a trecut la Ministerul Finanţelor

Guvernul a avizat, la mijlocul acestei săptămâni, trecerea Transelectrica şi a Transgaz, companiile care gestionează reţelele pentru transportul electricităţii, respectiv al gazelor naturale, de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor, au declarat surse oficiale citate de agenţia Mediafax.

Procedura este necesară pentru ca România să se conformeze unei directive europene privind separarea şi administrarea activităţilor de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei.
Schimbarea acţionariatului celor două companii a fost anunţată încă din martie 2012, însă la acea dată Guvernul nu hotărâse care minister să preia participaţiile.
Ministerul Economiei deţine 58,69% din capitalul Transelectrica şi 73,51% din titlurile Transgaz Mediaş.
Guvernul a promis FMI că va derula oferte publice secundare, până la sfârşitul anului 2012, pentru Transelectrica (15% din acţiuni) şi Transgaz (15% din acţiuni). Oferta Transelectrica s-a încheiat cu succes la finele lunii martie a anului trecut, dar listarea Transgaz nu a mai fost făcută întrucât, în noiembrie 2012, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au convenit să amâne procedura, considerând că momentul nu este prielnic.
Un pachet reprezentând 15% din acţiunile Transgaz va fi plasat la bursă până la mijlocul lunii aprilie.    Trimite prin e-mail