vineri, 29 martie 2013

Publicat la 3/29/2013 02:27:00 p.m. de Anonim

Un nou început

39 de democrat-liberali din Colegiul senatorial nr. 3, arondat Mediaşului, şi-au spus cuvântul la alegerea noii conduceri centrale a partidului.


Autor: Mihai COLIBABA

Aproape toată delegaţia sibiană îşi anunţase, mai mult sau mai puţin oficial, sprijinul pentru principala contracandidată a lui Vasile Blaga – Elena Udrea. Doar deputatul Raluca Turcan s-a declarat anterior de partea lui Blaga, în timp ce unul dintre democrat-liberalii sibieni marcanţi, Cristian Roman - vicepreşedinte al ANFP în timpul guvernării Boc -, s-a aflat în tabăra Monicăi Macovei. La Convenţia Naţională Extraordinară a PDL s-a aflat şi Florin Muntean, fostul preşedinte al organizaţiei municipale PDL Mediaş, cunoscut ca apropiat al lui Blaga.

Piatră de hotar

Contestaţia Elenei Udrea şi anunţul de adio al preşedintelui Traian Băsescu marchează oficial o ruptură în PDL, însă există şi voci care susţin că reconcilierea este de dorit, pentru interesul comun al formaţiunii. Orice se va întâmpla în următoarele luni, un lucru este sigur: ne aflăm în faţa unui nou început. Delegaţii medieşeni s-au declarat optimişti că, indiferent la ce deznodământ se va ajunge, toate avantajele şi dezavantajele vor fi bine cântărite. „Cred că mai mult ca oricând, PDL-ul are nevoie de unitate şi mai cred că cel mai important este să înţelegem şi să respectăm regulile democraţiei. Partidul trebuie să creadă în viitor şi în propriul destin. Odată depăşite aceste alegeri, această piatră de hotar, PDL-ul trebuie să îşi asume poziţia de partid de dreapta pe eşichierul politic şi să lupte pentru românii care respiră, simt, gândesc şi trăiesc de dreapta în această ţară“, a apreciat Florin Neag, vicepreşedintele organizaţiei municipale PDL Mediaş.

Aşteptările aleşilor locali

Printre democrat-liberalii care au reprezentat nordul judeţului Sibiu la Convenţia Naţională s-au numărat şi Marius Grecu, primarul comunei Axente Sever, Mircea Dragomir, edilul Biertanului, respectiv Nicolae Şuşa, primarul din Şeica Mare. „Cred că va fi un nou început şi că vom ieşi întăriţi din această competiţie. Avem nevoie de un nou început şi sper ca cei care au candidat să se unească şi să muncească împreună pentru binele partidului. Cu toţii sperăm să ajungem din nou la guvernare. De asta suntem în partid. Dacă nu credeam în acest lucru, nici nu mai veneam aici“, a mărturisit Dragomir.

Florin NEAG | vicepreşedinte PDL Mediaş: „Organizarea procesului de vot a fost una relativ bună. În centrul atenţiei s-au aflat cei trei candidaţi. Cred că preşedintele ideal al PDL ar fi fost o combinaţie între cei trei, fiindcă fiecare dintre aceştia au atuuri şi plus-valoare atât de necesare partidului. Dl. Blaga are experienţa şi tăria unui lider încercat, d-na Elena Udrea are energia şi îndârjirea, caracteristică tinereţii, de a lupta pentru ideile în care crede, iar d-na Macovei reprezintă reforma în justiţie, seriozitatea şi lucrul bine făcut.“


98 din Sibiu

Sâmbăta trecută, în Capitală, aproximativ 5.000 de democrat-liberali din toată ţara l-au reconfirmat pe Vasile Blaga în funcţia de preşedinte şi au desemnat şefii comisiilor de etică, litigii, respectiv pentru statut. Pe baza rezultatelor obţinute în 2012, Sibiul a fost reprezentat de o delegaţie de 98 de persoane, comparabilă cu cele din judeţe precum Satu Mare şi Buzău.



    Trimite prin e-mail