sâmbătă, 2 martie 2013

Publicat la 3/02/2013 12:32:00 p.m. de Redacţie

Mulțescu & compania: misiune grea


Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş întâlneşte, diseară, FC Steaua, pe Naţional Arena.


Autor: Alex PÎNTEA

Pe elevii lui Gheorghe Mulţescu îi aşteaptă o partidă foarte dificilă în compania liderului detaşat al clasamentului Ligii I. Steaua are un moral foarte bun, după ce a eliminat Ajax şi merge mai departe în optimile Europa League, în timp ce în campionatul intern are un avans de 10 puncte faţă de următoarea clasată, Astra Ploieşti. În aceste condiţii, victoria alb-negrilor pare una aproape imposibilă.

Schimbă sistemul

Tehnicianul Gazului promite, totuşi, că echipa sa nu se va preda pe Naţional Arena şi va merge să pună probleme. Gigi Mulţescu a explicat că, cel mai probabil, va schimba sistemul de joc, pentru a putea bloca jocul ofensiv al Stelei. „Vă daţi seama că nu pot să mă duc să îi atac pe Steaua aşa, fără niciun fel de acoperire, dar de pus probleme vom pune. Va trebui să blocăm mijlocul terenului. Probabil că voi schimba sistemul, voi juca un 4-3-3, cu trei jucători agresivi în zona centrală, care să închidă culoarele şi să încercăm să blocăm atacurile din faţă“, anticipează Mulţescu. 

Remiză la Mediaş

În turul de campionat, Gaz Metan a remizat 1-1 cu Steaua Bucureşti. Formaţia antrenată atunci de Cristian Pustai a condus prin golul lui Astafei şi s-a văzut egalată în final, prin reuşita lui Raul Rusescu. Steliştii au început mai bine partida de la Mediaş, fără a concretiza însă pe tabelă, iar cei care au marcat în prima repriză au fost gaziştii. În minutul 36, Todea a centrat în careul mic, iar Victoraş Astafei l-a învins pe Stanca printr-o o lovitură de cap imparabilă. În repriza a doua, formaţia vizitatoare s-a aruncat în atac. Golul a venit, în cele din urmă, tot după o lovitură de cap. În minutul 79, Chipciu a centrat de pe partea dreaptă şi Rusescu a adus un punct formaţiei din Ghencea.

Victorie la debut

Mediaşul a debutat cu dreptul în returul Ligii I. Alb-negrii au învins cu scorul de 3-1 lanterna roşie a clasamentului, Gloria Bistriţa, în prima partidă oficială din acest an. Bawab - cu o dublă - şi Llullaku au marcat golurile primei victorii din mandatul lui Gheorghe Mulţescu. Gaz Metan a deschis scorul în minutul 31, prin Azdren Llullaku, care a trimis mingea cu capul în poarta lui Dolha, după o pasă foarte bună primită de la Frăsinescu. Bucuria gazdelor a durat însă doar trei minute, juniorul Antonache reuşind să egaleze cu un şut la colţul lung. La pauză, scorul a fost totuşi favorabil gazdelor, care au înscris în primul minut de prelungiri prin Taher Bawab. În repriza a doua, gaziştii au controlat jocul, iar iordanianul Bawab şi-a trecut în cont dubla, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă obţinută de Llullaku.
    Trimite prin e-mail