duminică, 24 martie 2013

Publicat la 3/24/2013 12:00:00 p.m. de Redacţie

Mâine dimineaţă începe curăţenia de primăvară la Mediaş

Municipiul de pe Târnava Mare intră, la începutul săptămânii viitoare, într-un proces amplu de igienizare. Timp de o lună şi jumătate vor fi organizate o serie de acţiuni menite să facă oraşul mai curat, în pragul sărbătorilor pascale. Campania operatorului local de salubritate a devenit deja o tradiţie.

Autor: Alex PÎNTEA

Primul punct în care se va interveni va fi zona Izvorului Rece de la intrarea în municipiul Mediaş dinspre Sibiu. Ulterior, timp de aproximativ 40 de zile se va interveni în toate zonele din municipiu. Străzile vor fi curăţate, nisipul va fi îndepărtat de pe marginea drumurilor, iar arborii şi gardul viu vor fi toaletaţi. Acţiunile vor fi realizate de către personalul societăţii ECO-SAL.


Campanie anuală

Campania „Curăţenia de primăvară” va începe în data de 25 martie, conform calendarului ECO-SAL distribuit cetăţenilor la sfârşitul anului 2012. Pe întreaga perioadă a campaniei se vor colecta săptămânal atât deşeurile vegetale, cât şi cele voluminoase. „Facem apel la bunăvoinţa cetăţenilor, ca aceştia să respecte cu stricteţe programul de colectare corespunzător fiecărei străzi, astfel încât să nu fim nevoiţi să îl decalăm. Amintim faptul că deşeurile trebuie depozitate în faţa proprietăţilor sau la punctele de colectare din cartiere, dimineaţa, cât mai devreme posibil, pentru a fi ridicate la timp. Rugăm totodată cetăţenii ca, în următoarea perioadă, în funcţie de programul de curăţenie aferent fiecărei străzi, să nu mai parcheze maşinile pe marginea drumurilor, astfel încât activitatea de măturat să se efectueze în cele mai bune condiţii”, a menţionat Anca Băra, responsabilul de relaţii al operatorului de salubritate. 

În funcţie de lucrări

O lună şi jumătate, în perioada 25 martie – 10 mai, se va interveni în toate zonele din municipiu. Străzile vor fi curăţate, nisipul va fi îndepărtat de pe marginea drumurilor, iar arborii şi gardul viu vor fi toaletaţi. Din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare încă în desfăşurare la Mediaş, societatea de salubritate are cuprinsă în programul de curăţenie doar activitatea de igienizare a străzilor pe care se execută lucrări de reabilitare. Odată cu încetarea acestor lucrări, echipe ale societății de salubritate vor interveni şi pe străzile pe care unde, acum, acest lucru nu este posibil.

Sprijin de la cetăţeni

Acţiunile de igienizare nu vor afecta programul pentru ridicarea tuturor tipurilor de deşeuri. Un obiectiv foarte important al operatorului de salubritate este îndepărtarea mizeriei adunate pe marginea drumurilor după topirea zăpezilor. În plus, conducerea ECO-SAL a transmis rugămintea ca medieşenii să participe şi ei la curăţenia trotuarelor. „Datorită disconfortului creat în perioada deszăpezirilor, urmează să curăţăm mizeria rămasă pe marginile drumurilor. Este esenţială această intervenţie, deoarece oraşul trebuie să arate bine odată cu venirea primăverii şi a sărbătorilor pascale. Sperăm ca cetăţenii să vină în sprijinul nostru prin respectarea graficului de colectare, dar şi prin igienizarea trotuarelor din faţa proprietăţilor“, spune directorul general Iosif Balog.



    Trimite prin e-mail