duminică, 24 martie 2013

Publicat la 3/24/2013 03:01:00 p.m. de Redacţie

Broşură pentru turişti

Turiştii care vor să viziteze municipiul Mediaş sau cetăţile fortificate din împrejurimi au la dispoziţie un nou material informativ.


Autor: Alex PÎNTEA

Broşura intitulată „Valorile tradiţionale ale regiunii de nord a judeţului Sibiu” este una foarte utilă pentru cei care doresc să exploreze Mediaşul şi împrejurimile, în condiţiile în care prezintă informaţii şi fotografii din municipiul de pe Târnava Mare şi 24 de localităţi din mediul rural. „Broşura tiparită cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii «Ilie Micu» este concepută pentru a veni în sprijinul iubitorilor de drumeţii care doresc să exploreze nordul judeţului Sibiu, prezentând cetăţile fortificate din Mediaş şi împrejurimi, cum ar fi Valea Viilor, Bazna, Moşna, Curciu, Biertan, Agnita, Merghindeal, Mălâncrav, precum şi Şaroşu pe Târnave, totalizând 24 de localităţi. Fiecare localitate dispune de o descriere şi câteva fotografii sugestive, precum şi o hartă schiţată la finalul broşurii, pentru o mai bună orientare în teren”, detaliază Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

Trasee inedite

Broşura poate fi găsită la Centrul de Informare Turistică Mediaş, din Piaţa Corneliu Coposu. Ea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu. „Practic, broşura propune câteva trasee, marcate cu cetăţile fortificate, care au fost gândite pentru toate categoriile de turişti, de la cei mai aventuroşi, putând parcurge aceste trasee pe jos, până la cei care se deplasează mult mai uşor cu diferite mijloace de transport“, explică Mihălţan.



    Trimite prin e-mail