vineri, 8 martie 2013

Publicat la 3/08/2013 06:51:00 p.m. de Anonim

Speranţă pentru copiii abandonaţi în spitale

Cei patru copii „uitaţi“ de părinţi la Spitalul Municipal Mediaş şi-ar putea găsi o nouă familie, după ce Arhiescopia Sibiului a încheiat un parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu.


Autor: Aurelian LUNGU

„Rolul bisericii este şi unul social. Am decis să ajutăm copiii aflaţi în dificultate şi să ne implicăm activ în ajutorarea acestor copii abandonaţi în spitale şi nu numai. Dorim ca ceea ce facem să culmineze în 1 iunie, cu un mesaj prin care să  sensibilizăm pe toţi credincioşii care pot să îngrijească aceşti copii abandonaţi“, a declarat ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Mobilizare în parohii

Streza a explicat că, în toate parohiile, preoţii îi vor îndemna pe enoriaşi să ia copiii în plasament. „Credem că  apelul ce urmează să fie făcut în biserici, va duce la sensibilizarea populaţiei, va creşte solidaritatea socială în rândul membrilor comunităţii noastre şi va aduce zâmbet şi bucurie copiilor părăsiţi. În prezent, şase copii sunt abandonaţi  în spitalele din Mediaş şi Sibiu, după ce, de la începutul anului, alţi doi au fost preluaţi din spitale, în sistemul de protecţie“, menţionează Mihaela Tolciu, directorul executiv al DGASPC Sibiu. La spitalul medieşean a ajuns de curând încă o fetiţă abandonată, astfel încât numărul acestor cazuri acum de patru. În anul 2012, trei băieţi şi o fată din Mediaş au beneficiat de consiliere în vederea reintegrării în familie şi reintegrare familială.



    Trimite prin e-mail