sâmbătă, 30 martie 2013

Publicat la 3/30/2013 11:55:00 a.m. de Anonim

Există viaţă după şcoală

Elevii şi preşcolarii din Mediaş pot vizita Muzeul Municipal, o galerie de artă sau sediul Primăriei.


Autor: Alex PÎNTEA

Săptămâna viitoare se desfăşoară la nivel naţional programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. Elevii de la toate unităţile de învăţământ vor desfăşura altfel de ore şi vor participa la activităţi inedite organizate de către diferite instituţii din oraş. De pildă, copiii de grădiniţa „Dumbrava Minunată“ vor merge la Detaşamentul de Pompieri, vor vizita Muzeul Municipal, biserica „Sfânta Treime“, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială şi vor participa la diferite concursuri în aer liber.

Porţi deschise

La mijlocul săptămânii viitoare va fi organizată la sediul Primăriei din Piaţa Corneliu Coposu cea de-a doua ediţie consecutivă a Zilei Porţilor Deschise. Persoanele interesate vor avea ocazia să vadă cum se desfăşoară o zi în administraţia publică locală, dar şi să stea de vorbă cu edilii Mediaşului. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 aprilie, în intervalul orar 10-15 şi va cuprinde prezentarea structurii Primăriei, a modului în care aceasta funcţionează, precum şi vizitarea birourilor ediliilor. „Medieşenii vor avea posibilitatea de a sta de vorbă şi a adresa diferite întrebări conducerii municipalitaţii şi angajaţilor Primăriei. Ziua Porţilor Deschise este un eveniment dedicat tuturor medieşenilor pe care îi invităm să ne viziteze cu această ocazie“, a anunţat primarul Teodor Neamţu.

Gratis la galeria de artă

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, a inaugurat, miercuri, în Piaţa Regele Ferdinand I nr. 1, o galerie de artă cu titlul „Natură şi fantezie“. Aceasta şi-a deschis porţile printr-o expoziţie a artistului plastic Emil Mureşan şi a intrat în circuitul cultural şi turistic în directa subordine a Muzeului Municipal Mediaş. „Dorim să aducem la cunoştinţa medieşenilor faptul că în săptămâna «Să ştii mai multe, să fii mai bun» intrarea la galerie pentru elevi este liberă“, a precizat Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş. Programul de funcţionare al galeriei de artă este de luni până vineri în intervalul orar 10.00-12.00, iar tariful normal de intrare este de 3,5 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii.

Expoziţii la muzeu

Muzeul Municipal Mediaş din cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret le-a pregătit elevilor o serie întreagă de expoziţii. Astfel, cei care vor alege să treacă pragul instituţiei de cultură vor avea ocazia să vadă o expoziţie de reptile vii, o expoziţie de etnografie şi artă populară, o expoziţie de istorie, una de păsări din colecţia muzeului, dar şi o expoziţie de artă plastică semnată de Grigorie Muntean. Preţul unui bilet de intrare este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

Citeşte şi:




    Trimite prin e-mail