vineri, 1 martie 2013

Publicat la 3/01/2013 10:30:00 a.m. de Redacţie

Donaţie din Austria pentru Mediaș

Meditur şi-a îmbogăţit parcul auto cu două troleibuze de la societatea de transport public din Salzburg.


Autor: Alex PÎNTEA

Operatorul medieșean de transport local a primit două troleibuze sub formă de donaţie din partea societăţii similare din orașul austriac Salzburg. Noile mijloace de transport au intrat în probe săptămâna aceasta. În viitorul apropiat, cele două societăţi vor semna un protocol de colaborare în vederea extinderii reţelei electrice în Mediaş.

Partener competent

Donația este rezultatul unei vizite făcute anul trecut la Salzburg de consilierul local Vasile Ciolpan. „În urma mai multor discuţii, una dintre soluţiile cele mai potrivite a fost avansată de către consilierul local Ciolpan Vasile. Este vorba de iniţierea de discuţii cu unul dintre liderii europeni ai transportului electric, societatea de transport local din Salzburg-Austria. Vasile Ciolpan este atât cunoscător al limbii germane, cât şi al staff-ului de conducere al acestei societăţi încă din anul 2003, în urma vizitei delegaţiei municipiului Mediaş. În urma deplasării acestuia la Salzburg şi a discuţiilor purtate, a rezultat primirea celor două troleibuze şi extinderea colaborării între cele două societăţi”, a precizat Dan Voinea, directorul general al Meditur. 

Inspirație europeană

Strategia de dezvoltare a municipiului Mediaş şi a societăţii Meditur în domeniul transportului public local de călători şi mediului prevede o dezvoltare rețelei de troleibuze. În acest sens, operatorul a demarat proiectarea pentru extinderea reţelei electrice pe strada Stadionului, până la uzina de apă, precum şi în zona Avram Iancu-Moşnei-Eleşteu. „Proiectele sunt executate. Pentru a intra în posesia unei finanţări consistente, am considerat necesară o consultanţă de specialitate de la cei cu experienţă în domeniu. Astfel, în perioada următoare, vom semna un protocol de colaborare cu societatea similară din oraşul Salzburg. În aceste condiţii, considerăm că suntem mai aproape de obiectivul extinderii transportului electric şi continuarea demersurilor pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene”, a apreciat Voinea.



    Trimite prin e-mail