miercuri, 6 februarie 2013

Publicat la 2/06/2013 09:35:00 a.m. de Anonim

Străzi cu prioritate

În următorii doi sau trei ani, odată cu închiderea ultimelor şantiere ale proiectului de apă-canal, infrastructura rutieră a Mediaşului va reveni la normal, promit edilii. Potrivit noului proiect de buget, municipalitatea va avea la dispoziţie 111 milioane de lei, cu aproximativ 18 milioane mai mult decât în 2012. „Am pus un accent deosebit pe investiţiile în infrastructură. Ţinta noastră este ca undeva în 2014-2015 să finalizăm infrastructura municipiului Mediaş“, a detaliat primarul Teodor Neamţu.


Autor: Alex PÎNTEA



După câteva săptămâni de discuţii, proiectul de buget a fost conturat. Prioritatea principală pentru 2013 o reprezintă investiţiile în infrastructura rutieră şi cea de apă-canal. „Sigur, ca şi în anii trecuţi, am pus un accent deosebit pe investiţii. În primul rând, mă refer aici la investiţiile în infrastructură, pentru că ţinta noastră este ca undeva în 2014-2015 să finalizăm infrastructura municipiului Mediaş, cea rutieră şi cea de apă-canal. Evident, aceste lucrări de infrastructură sunt mari consumatoare de bani, dar în momentul în care le vom definitiva vor rămâne suficienţi bani pentru a fi redirecţionaţi către alte obiective de investiţii de care municipiul nostru are nevoie“, a detaliat primarul Teodor Neamţu.

Pod şi giratorii noi

Anul 2013 va aduce şi o serie de proiecte noi. Printre acestea se numără reabilitarea podului peste pârâul Moşna şi amenajarea a două sensuri giratorii noi. „Proiecte noi nu sunt foarte multe, avem multe lucrări începute şi care continuă. Totuşi, ca proiect nou avem unul la care ţin foarte mult, este vorba despre podul peste pârâul Moşnei, lângă calea ferată. Este şansa noastră de a face un pod bun, de care să nu ne mai fie frică, pentru că în zonă se lucrează şi la calea ferată. De asemenea, vor mai fi două sensuri giratorii pe care le-am proiectat deja. Unul va fi amenajat la intersecţia străzilor Academician Ioan Moraru, Nicolae Titulescu şi Constantin Brâncoveanu, iar cel de-al doilea, la intersecţia străzii Gării cu actuala variantă care leagă cartierul Gura-Câmpului de Şoseaua Sibiului“, a mai anunţat edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare. 

33 de milioane, credit

Pentru lucrările de infrastructură rutieră şi de apă-canal, municipalitatea va folosi şi banii împrumutaţi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Concret, este vorba despre 33 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea a 37 de obiective de investiţii, mai exact lucrări de infrastructură rutieră şi apă-canal pe 39 de străzi din municipiul Mediaş şi nouă din satul aparţinător Ighişul Nou. Creditul a fost contractat pe o perioadă de 11 ani, cu o perioadă de graţie de un an de zile.

Dezbatere publică

Pentru a-i informa pe medieşeni cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii publici în 2013, Primăria Mediaş va organiza la şi o dezbatere. La aceasta sunt invitaţi toţi cei care vor să afle mai multe despre modul în care a fost gândit bugetul. Medieşenii vor avea posibilitatea să facă sugestii şi propuneri de care se va ţine cont în versiunea finală a bugetului. „Primăria municipiul Mediaş organizează pe 14 februarie, la ora 14.00, în Sala «Daniel Thellmann» o dezbatere publică privind bugetul local pe anul 2013. Bugetul local este afişat pe site-ul Primăriei, la secţiunea Informaţii Publice – Buget. Cetăţenii sunt aşteptaţi până în data de 13 februarie să depună, în scris, opiniile şi sugestiile cu valoare de recomandare la sediul Centrului de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Mediaş“, informează Paula Mihălţan, purtătoarea de cuvânt al municipalităţii.



    Trimite prin e-mail