miercuri, 6 februarie 2013

Publicat la 2/06/2013 10:07:00 a.m. de Anonim

Elevii de la Şcoala Naţională de Gaz pot alege profesia care li se potriveşte

Asociaţia Română pentru Responsabilitate, Educaţie şi Sprijin Social (ARRESS), în parteneriat cu Şcoala Naţională de Gaz, derulează un proiect adresat liceenilor de clasa a XI-a. Scopul acestuia este de a-i îndruma pe tineri în alegerea domeniul în care vor să profeseze. Proiectul se desfășoară în perioada 2 februarie - 2 martie.


Autor: Alex PÎNTEA

Proiectul „Alege Profesia pentru Tine”, scris de Adriana Tudose şi Sergiu Călburean, a fost declarat cel mai bun la nivel de şcoală şi va fi implementat de la începutul lunii februarie. Principalul lui scop este acela de a veni în ajutorul tinerilor în alegerea viitoarei lor profesii. Astfel, tinerii care vor participa vor avea ocazia să înveţe câteva lucruri esențiale despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru obținerea unui loc de muncă. „Pentru ca tinerii să își poată alege facultatea pe care vor să o urmeze și, implicit, profesia, este necesar ca aceștia să își cunoască propriile calități și abilități. Prin acest proiect, noi venim în ajutorul lor cu două teste făcute de un psiholog profesionist“, descrie Sergiu Călburean.

Adriana Tudose și Sergiu Călburean

Piaţa muncii

Un aspect important în cadrul proiectului este acela de a-i familiariza pe tineri cu piaţa muncii. Aceştia au ocazia să afle informaţii utile şi să vadă ce opţiuni au atunci când vine vorba de viitoare facultate pe care o vor urma. „Când am scris proiectul, eu, personal, nu eram hotărâtă ce drum voi urma. Consider că toţi avem nevoie de aşa ceva. Eram sigură că vom găsi elevi interesaţi de el. Scopul este acela de a-i ajuta pe elevii clasei a XI-a să afle măcar domeniul în care vor activa mai târziu“, a motivat Adriana Tudose.

Durează o lună

Proiectul „Alege Profesia pentru Tine” se desfăşoară în perioada 2 februarie – 2 martie. Cei care doresc să participe se pot înscrie la adresa de e-mail apt_sng@yahoo.com. „Pentru înscriere, aşteptăm numele dumneavoastră şi câteva cuvinte la întrebarea «De ce vreţi să luaţi parte la acest proiect ?». Doritorii trebuie să fie elevi ai Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş“, a mai precizat Sergiu Călburean.

Şcoală de voluntariat

Noul proiect al celor de la SNG este rezultatul direct al altuia, intitulat „Şcoala de voluntariat”. Organizat de către Asociaţia Română pentru Responsabilitate, Educaţie şi Sprijin Social, acesta i-a învăţat pe elevii Şcolii Naţionale de Gaz cum se scriu diferite proiecte. În perioada octombrie 2011 – martie 2012, ARRESS şi Şcoala de Gaz i-au instruit pe tineri în sensul conştientizării importanţei voluntariatului în dezvoltarea personală şi a societăţii din care fac parte. Proiectul a presupus însuşirea noţiunilor teoretice şi a deprinderilor practice necesare organizării diferitelor proiecte, în special a celor cu caracter social-umanitar. Acest aspect implică participarea activă la evenimentele organizate, împreună cu specialişti şi voluntari din diferite domenii de activitate.



    Trimite prin e-mail