miercuri, 6 februarie 2013

Publicat la 2/06/2013 06:55:00 a.m. de Anonim

Cărţi în top

Medieşenii sunt atraşi de vampiri, sau cel puţin aceasta pare să arate statistica volumelor solicitate cel mai mult, pe parcursului anului 2012, la Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”.

Autor: Alex PÎNTEA

„Jurnalele vampirilor” şi „Saga Amurg” au fost cele mai căutate cărţi de către cei care au trecut pragul bibliotecii. În topul preferinţelor copiilor au fost romanele lui Mark Twain şi Jonathan Swift. ,,Dacă ar fi să facem un clasament al celor mai solicitate cărţi, pe primul loc loc se află «Jurnalele vampirilor» de L.J. Smith, pe locul al doilea «Saga Amurg» de Stephenie Meyer, iar pe locul al treilea «General SS» de Sven Hassel. În plus, dorim să precizăm că doamnele au preferat romanele de dragoste, iar bărbaţii au optat pentru romanele poliţiste şi de aventură. În topul preferinţelor copiilor s-au clasat «Aventurile lui Tom Sawyer» de Mark Twain, «Călătorile lui Gulliver» de Jonathan Swift şi «Singur pe lume» de Hector Malot“, informează Paula Mihălţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaş.

700 de cititori noi

Anul trecut, 1.400 de persoane au trecut pragul bibliotecii municipale, din care aproximativ jumătate au fost cititori noi. „Pe parcursul anului 2012, la Biblioteca Municipală «Stephan Ludwig Roth» s-au înregistrat un număr de 1.400 de cititori, dintre care 700 de cititori noi. De asemenea, au fost împrumutate 40.000 de unităţi de bibliotecă şi anume cărţi, reviste şi CD-uri“, a mai menţionat Mihălţan.



    Trimite prin e-mail