vineri, 22 februarie 2013

Publicat la 2/22/2013 02:28:00 p.m. de Redacţie

Începe balul! Gaz Metan deschide noul sezon cu Gloria Bistriţa

Liga I se reia astăzi la Mediaş. Elevii lui Gigi Mulţescu primesc vizita lanternei roşii, Gloria Bistriţa, care a acumulat doar 12 puncte. Alb-negrii speră să ajungă în prima jumătate a clasamentului în retur.


Autor: Alex PÎNTEA

Lotul Gazului Metan a revenit, duminica trecută, din Antalya, acolo unde a fost în cantonament timp de două săptămâni. La această oră, gaziştii se pregătesc acasă. Tehnicianul Gigi Mulţescu a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre debutul returului de campionat, programat cu o săptămână mai devreme. “Pentru noi au fost nouă zile pierdute. În condiţiile acestea, a fost nevoie de reconsiderarea planului de pregătire, de accelerarea lui, iar jucătorii au fost supuşi unui efort suplimentar. Ei au avut de suferit şi mai ales în planul jocurilor”, a explicat Mulţescu.

Aproape mulțumit

Antrenorul gazist consideră că echipa sa este aproape ca pregătire de nivelul necesar pentru prima partidă oficială din acest an. Mulţescu vrea ca jucătorii săi să practice în această seară un joc de calitate, cu o tentă ofensivă, iar rezultatul acestuia să fie debutul cu victorie în 2013. “Sper ca prima etapă să o trecem cu bine şi să fim în stare să practicăm în primul rând un joc de calitate, cu o tentă ofensivă clară, dominantă, iar urmarea firească să fie şi victoria”, anticipează el.

Impresionat de jucători

Gheorghe Mulţescu a mai mărturisit că lucrează cu una dintre cele mai bune grupări din cariera sa. “Pe mine m-au impresionat toţi, în primul rând pentru modul în care s-au pregătit. Cred că este unul dintre cele mai bune, decente, educate grupuri cu care am lucrat. Sunt profesionişti, nu am avut probleme, nu a trebuit să stau după ei. De la început eu le-am inoculat o încredere reciprocă, le-am spus că trebuie să avem încredere în noi şi să ne respectăm”, a dezvăluit proaspătul antrenor. 

Avertismentul lui Horoba

Preşedintele clubului Gaz Metan a subliniat, totuși, că gaziştii nu trebuie să subestimeze Bistriţa, chiar dacă aceasta a pierdut foarte mulţi jucători în pauza de iarnă. “Primul meci este şi cel mai important pentru noi. Chiar vreau să trag un semnal de alarmă şi public, să nu se împăuneze că întâlnesc o echipă descompletată care vine, ca să zic aşa, desculţă la Mediaş, pentru că într-adevăr vin cu câţiva juniori şi jucători luaţi din judeţ. Tocmai aici este pericolul şi teama mea este să nu ne împiedicăm de echipe care trec prin mari dificultăţi şi să ne mobilizăm pentru meciul următor. Acum trebuie să ne mobilizăm la maxim”, a promis Ioan Horoba. 

Jucători noi

Mediașul s-a întărit în pauza competiţională în toate compartimentele. Fundaşul Aleksandar Radovici, mijlocaşul Sebastian Cojocnean şi atacantul Octavian Drăghici au semnat cu gruparea de pe Târnava Mare contracte pe o perioadă de trei ani şi jumătate. La Mediaş ar putea ajunge în zilele următoare şi Sergiu Buş de la CFR Cluj. “Mai suntem încă în discuţii. Mai trebuie să vedem un fundaş stânga şi un atacant. Aici suferim şi mai există şi varianta Sergiu Buş. Am vorbit cu cei de la CFR Cluj în urmă cu două săptămâni şi mi-au spus că după încheierea dublei cu Internazionale Milano e posibil să ni-l dea”, a spus deocamdată Horoba.



    Trimite prin e-mail