vineri, 22 februarie 2013

Publicat la 2/22/2013 05:25:00 p.m. de Redacţie

Ritm infernal

Echipa de baschet Gaz Metan a depăşit Oradea, dar oboseala a învins-o în Finlanda.


Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Marcel Ţenter a bifat, sâmbăta trecută, a şasea victorie consecutivă în returul de campionat. Alb-negrii au învins CSM Oradea, însă au avut nevoie de o repriză de prelungiri. După trei zile şi o călătorie lungă până în Finlanda, gaziştii au ţinut pasul în primele trei sferturi ale partidei din Top 16 Eurochallenge cu Joensuun Kataja şi au cedat în actul decisiv.

Învinşi pe final

Gaziştii au început bine partida din Finlanda şi au condus cu 22-17 la capătul primelor zece minute de joc. Până la pauza mare, au reuşit să îşi dubleze avantajul, intrând cu 13 puncte avans la cabine, scor 39-26. Sfertul al treilea a fost unul de mare luptă şi s-a încheiat la egalitate 23-23. Ceva s-a rupt, însă, în jocul gaziştilor în ultimele zece minute de joc. Finlandezii au făcut legea în teren şi au profitat de căderea gaziştilor, care timp de şase minute nu au reuşit să mai înscrie. În aceste condiţii, Joensuun a câştigat sfertul cu un categoric 30-13 şi partida cu 79-75. Cu toate că a pierdut în Finlanda, Gazul păstrează şanse importante de a merge mai departe în Eurochallenge, meciul cu BK Ventspils, de la Mediaş, programat marţea viitoare, fiind decisiv în economia calificării.

Victorie grea

La sfârşitul săptămânii trecute, Mediașul a învins cu 71-64 liderul la zi al campionatului, CSM Oradea. Cele două combatante au părut marcate de miza partidei încă de la început, iar apărătorii au încercat să facă diferenţa, condiţii în care s-au marcat puţine puncte. La pauza mare, alb-negrii conduceau cu 30-27. Sfertul trei a fost unul echilibrat, încheiat 17-17, pentru ca apoi jucătorii lui Marcel Ţenter să aibă un început foarte slab de sfert patru. Mai bine de patru minute, aceştia nu au reuşit să puncteze, iar Oradea a trecut la timonă. Lucrurile s-au schimbat în ultimele cinci minute de joc. La finalul timpului regulamentar, scorul era 58-58. În prelungiri, Gazul a fost echipa cu mai multă energie şi a avut în Slobodan Dundjerski omul potrivit la locul potrivit. Conducătorul de joc a marcat de două ori de la distanţă şi a contribuit decisiv la victoria formaţiei sale cu 71-64, a treia în opt zile.

Deplasare la Piteşti

Mâine, Gaz Metan are o nouă partidă dificilă în campionat. Jucătorii lui Marcel Ţenter vor întâlni în deplasare Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti. În tur, formaţia antrenată Tudor Costescu s-a impus la Mediaş cu scorul de 78-74.



    Trimite prin e-mail