miercuri, 6 februarie 2013

Publicat la 2/06/2013 11:23:00 a.m. de Anonim

Proiectul noii pieţe de cartier din Vitrometan

De anul viitor, medieşenii din cartierul Vitrometan vor avea propria lor piaţă. Aceasta va avea un pavilion pentru vânzare, chioşcuri, un corp administrativ, câteva locuri de parcare şi spaţii verzi. Proiectul a primit undă verde din partea Consiliului Local.


Autor: Alex PÎNTEA

Un maidan de pe strada Calafat se va transforma până anul viitor într-o piaţă modernă. Practic aceasta îi va scuti pe medieşeni de un drum până în centru, pentru aprovizionarea cu fructe şi legume. „O să fie o piaţă modernă. Vom canaliza producătorii şi comercianţii şi în zona Vitrometan, tocmai pentru a facilita populaţiei din zona respectivă accesul la produse proaspete“, promite Aurel Nechita, directorul societăţii Piaţa Prim-Com.

Din bugetul local

Proiectul realizat de firma locală Alex Rom prevede construcţia unui corp administrativ cu mansardă, a unui pavilion pentru vânzare în aer liber cu posibilitate de închidere în sezonul rece cu panouri amovibile sau prelate, având o capacitate de 72 de mese, chioşcuri de vânzare, zone de deservire auxiliară, o zonă de aprovizionare cu mărfuri, 26 de locuri de parcare şi mai multe zone verzi amenajate. Lucrările vor începe în toamna acestui an şi vor dura aproximativ un an. Investiţia va fi realizată cu fonduri de la bugetul local al municipiului Mediaş.



Obiectiv strategic

Realizarea unor pieţe de cartier este un obiectiv important al societăţii Piaţa Prim-Com. Directorul Aurel Nechita spune că intenţia sa este aceea de reuşi să îşi asigure funcţionarea fără a mai avea nevoie de bani de la bugetul local. „Avem în vedere îndeplinirea strategiei de dezvoltare a municipiului Mediaş şi, în acelaşi timp, modernizarea societăţii noastre pentru a ne putea baza pe veniturile obţinute de noi şi pentru a nu mai depinde de bugetul local, este necesară construirea de noi spaţii comerciale în regim propriu şi construirea unor pieţe de cartier“, a motivat Nechita.

Pas înainte

Primăria Mediaş deţine locaţii corespunzătoare atât în cartierul Gura-Câmpului, cât şi în Vitrometan. Practic, în fiecare din cele două locaţii existau câteva mese, însă s-a dorit reamenajarea acestora şi ridicarea la alte standarde. „Există o cerere mare în acest sector, în condiţiile în care comercianţii sunt concentraţi în zona centrală a oraşului. Din acest motiv, ne-am propus să ne extindem activitatea în zonele rezidenţiale intens populate ale oraşului. În Gura-Câmpului piaţa funcţionează deja, urmează cartierul Vitrometan“, conchide şeful Piaţa Prim-Com.

Aprobat în unanimitate

Proiectul pieţei de cartier a ajuns luna aceasta în mapa de lucru a consilierilor locali. La începutul săptămânii trecute, aleşii au aprobat în unanimitate indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate pentru noua piaţă.



    Trimite prin e-mail