duminică, 27 ianuarie 2013

Publicat la 1/27/2013 09:15:00 a.m. de Redacţie

Managamentul privat la Romgaz şi Transgaz, asumat de Guvern în discuţiile cu FMI

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă (foto), a declarat ieri că autorităţile vor recurge la concedieri în companiile de stat pe pierdere care nu reuşesc să treacă pe profit, informează Agerpres, preluată de Hotnews. Niţă a vorbit, de asemenea, despre introducerea managerilor privaţi la anumite companii importante.



Niţă a mers la sediul Ministerului Finanţelor Publice pentru discuţiile finale cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI). Întrebat de jurnalişti dacă pot apărea concedieri în societăţile din domeniul energiei, ministrul a declarat: "Dacă sunt pe pierderi şi nu reuşesc să facă profit, evident că da. Nu mai putem ţine companii de stat pe pierdere. Este valabil şi pentru energie şi pentru toată lumea".
"Ne asumăm introducerea managementului privat la câteva companii importante - Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz. Ne asumăm începerea unor proceduri de privatizare pentru Electrica", a spus Niţă, înainte de începerea discuţiilor.
În opinia sa, extinderea acordului cu FMI cu două luni, aşa cum a declarat recent premierul Victor Ponta, este foarte bună. "Este o chestiune în pregătirea viitorului acord", a adăugat ministrul delegat pentru Energie.



    Trimite prin e-mail