sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Publicat la 1/12/2013 03:25:00 p.m. de Redacţie

Început perfect de an! Baschetbaliştii de la Gaz Metan Mediaş s-au calificat în final four-ul Cupei României

Anul 2013 e cu noroc, până acum, pentru formaţia lui Marcel Ţenter. Alb-negrii au învins CSS Giurgiu cu 73-60 în prima etapă din returul campionatului. În Cupa României, gaziştii au întors rezultatul înregistrat în prima manşă din sferturile de finală împotriva echipei Baschet Club Municipal Piteşti şi s-au calificat în semifinale. Lotul Gazului Metan s-a întărit cu trei jucători, conducătorul de joc Kyle Shiloh, extrema Ivan Lilov şi pivotul Zoran Krstanovic.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziştii au turat la maxim motoarele în prima partidă din campionat, disputată miercuri seară pe teren propriu în compania formaţiei CSS Giurgiu. Kyle Shiloh a marcat două aruncări de la distanţă, iar alb-negrii s-au distanţat la 8-2 după primele trei minute de joc. Acelaşi jucător a mai înscris o dată de trei puncte în finalul sfertului care s-a încheiat cu 21-13 pentru formaţia gazdă. Oaspeţii au pornit mai bine în actul secund şi au reuşit să recupereze din ecartul înregistrat pe tabela de marcaj. Alb-negrii au marcat abia după trei minute, însă Dumitrescu de la distanţă şi Mladenovic din acţiune şi de la libere au dus Gazul Metan la 14 puncte avantaj la jumătatea sfertului. La pauza mare, formaţia gazdă a condus cu 38-28.

Kyle Shiloh, o achiziţie bună pentru Gaz Metan Mediaş
Şapte puncte diferenţă

Jucătorii lui Chris Terrell au început mai bine sfertul al treilea şi au reuşit să se apropie la cinci lungimi, profitând de inexactităţile gazdelor în faza ofensivă. Cele două formaţii au dat apoi recital de la trei puncte, iar la intrarea în sfertul decisiv, diferenţa consemnată pe tabela de marcaj a fost de 12 puncte pentru Gaz Metan. Ultimele zece minute au fost la discreţia jucătorilor pregătiţi de tehnicianul Marcel Ţenter, care s-au impus în cele cu 73-60.

Victorie clară

Gaz Metan s-a calificat în final four-ul Cupei României la baschet după ce a învins Baschet Club Municipal Piteşti cu scorul de 87-68. Ţenter a decis să înceapă partida decisivă în compania piteştenilor cu Ivan Lilov şi Kyle Shiloh în teren. Riscul asumat s-a dovedit a fi un pariu câştigător, în condiţiile în care în special jucătorul bulgar a reuşit să marcheze atât de la distanţă, cât şi din apropiere, iar Gaz Metan a condus cu 28-16 după primul sfert. Ecartul a crescut la 14 puncte până la pauza mare, datorită unui joc bun şi în atac şi în apărare. Piteştiul a forţat revenirea în sfertul al treilea şi s-a apropiat la zece puncte înainte de actul decisiv. Gazdele au gestionat însă bine finalul de joc şi au câştigat în cele din urmă cu 87-68, reuşind să se califice în final four-ul Cupei României, acolo unde vor întâlni în prima săptămână din luna aprilie Baschet Club Timişoara. 

Trei nume noi 

Mediaşul s-a întărit cu trei jucători în pauza de iarnă. Este vorba de conducătorul de joc american Kyle Shiloh, de Ivan Lilov, un jucător bulgar care poate evolua pe poziţiile 2 şi 3, respectiv de pivotul Zoran Krstanovic, care a mai evoluat în România la Universitatea Mobitelco Cluj. Extrema Lilov are 24 de ani şi a ajuns la Gaz Metan de la formaţia bulgară Balkan Botevgrad, acolo unde a fost cel mai bun marcator în turul de campionat. Shiloh, de 27 de ani, a evoluat din 2010 în Franţa. Ultimul care a semnat cu Gaz Metan a fost pivotul Zoran Krstanovic. Jucătorul s-a alăturat lotului antrenat de Ţenter chiar în cursul zilei de miercuri. Krstanovic a jucat în turul de campionat pentru ucrainienii de la Kryvbasbasket, unde a avut medii de 12,2 puncte şi 5,1 recuperări în 24 partide.



    Trimite prin e-mail