marți, 8 ianuarie 2013

Publicat la 1/08/2013 11:29:00 a.m. de Anonim

Dumbrăveni - polul frigului

Ianuarie îşi confirmă "renumele": e cea mai geroasă lună din an. În această dimineaţă s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură de la începutul anului, în oraşul Dumbrăveni.

La Dumbrăveni s-a înregistrat minima anului |
foto: http://mysfan.wordpress.com
Termometrele indicau -23,6 grade Celsius, cu 3 grade mai frig decât în Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, situat la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraşului, a precizat Udo Reckerth, purtătorul de cuvânt al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud (CMRTS). "Minima acestui an s-a înregistrat azi-dimineaţă la Dumbrăveni, unde au fost -23,6 grade Celsius. Stratul cel mai mare de zăpadă din judeţul Sibiu este la Bâlea Lac, de 180 de centimetri", arată reprezentantul CMRTS, citat de Agerpres.
La Bâlea Lac, riscul de producere a unor avalanşe este în continuare mare, adică de gradul 4 pe o scară de la 1 la 5, conform meteorologilor. "Pentru prevenirea accidentelor montane, solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă. În zona turistică Bâlea Lac accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă", a precizat Adrian David, Şeful Salvamont Sibiu, pentru Agerpres. Potrivit acestuia, turiştii ar trebui să se adreseze salvamontiştilor înainte să practice sporturile de iarnă în zona turistică Bâlea Lac. Cei care ajung la Hotelul de Gheaţă şi la cabanele de la Bâlea Lac, trebuie să aibă echipament de iarnă şi echipament de salvare din avalanşă. (A. L.)    Trimite prin e-mail