marți, 8 ianuarie 2013

Publicat la 1/08/2013 01:15:00 p.m. de Anonim

Sărbătoare cu vin fiert şi cozonac

Cea de-a noua ediţie a Sărbătorii Ionilor, dedicată tuturor celor care poartă numele Sfântului Ion Botezătorul, a fost organizată ieri de Primăria oraşului Copşa Mică. Momentul festiv a marcat încheierea sărbătorilor de iarnă.

Ca în fiecare an, la eveniment s-au reunit sărbătoriţii zilei, împreună cu familiile, prietenii şi cunoştinţele, la un pahar de vin fiert şi o felie de cozonac. Nu au lipsit de la această sărbătoare nici oficialităţile oraşului, consilierii locali, preoţii, membrii Sfatului Bătrânilor şi cei ai Grupului de Dezbateri Publice, dar şi pompierii voluntari ai oraşului.

Sărbătoarea avut loc în faţa primăriei din localitate

Focul de tabără, specific acestui eveniment, a fost aprins la ora 18.15 de Ivan Ioan, desemnat de Sfatul Bătrânilor ca reprezentatul de onoare al sărbătoriţilor pe acest an, după care toţi invitaţii au cântat în jurul focului tradiţionalul "La Mulţi Ani!". "Sărbătoarea continuă şirul de evenimente deschis anul trecut de Sf. Nicolae, cu colinde şi aprinderea iluminatului festiv în faţa primăriei, încheiat acum cu aprinderea focului tradiţional, vin fiert şi cozonac şi stingerea iluminatului festiv - bradul din vârful rugului simbolizând de altfel chiar încheierea sărbătorilor de iarnă", au explicat reprezentanţii municipalităţii, într-un comunicat de presă. (A. L.)



    Trimite prin e-mail