luni, 3 decembrie 2012

Publicat la 12/03/2012 05:27:00 p.m. de Anonim

Zeci de copşeni au serbat nunta de aur şi pe cea de argint

Primăria oraşului Copşa Mică, prin Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, a sărbătorit sâmbătă cea de-a opta ediţie a “Nunţii de Aur şi de Argint”.


La celebrarea a 50, respectiv 25 ani de la căsătorie, un cuplu „de aur” şi zece „de argint” au confirmat faptul că familia este piatra de temelie a unei naţiuni. Alături de aceste familii enerabile s-au aflat naşi, rude și prieteni, în total fiind prezente la aniversare peste 80 de persoane, potrivit organizatorilor. Oaspeţii au fost întâmpinaţi în port popular, cu obiceiuri tradiţionale de nuntă şi au fost serviţi cu pâine şi sare.
Manifestările au început la ora 11.00, când primarul Tudor Mihalache i-a felicitat pe cei sărbătoriţi pentru că şi-au respectat jurămintele făcute în urmă cu 50, respectiv 25 de ani, devenind astfel un exemplu pentru tinerele familii ale oraşului. A urmat slujba de reînnoire a jurămintelor, oficiată de preoții evanghelici şi ortodocși, apoi ceremonia de cununie civilă, unde cele 11 cupluri au răspuns încă o dată „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă. Participanţii au închinat un pahar de şampanie şi au servit câte o felie de tort, alături de primarul şi viceprimarul oraşului, care le-au urat în continuare "Casă de piatră" şi "La Mulţi Ani". Cuplurilor li s-a înmânat câte o fotografie înrămată realizată pe loc la această aniversare, pe lângă tradiţionalele diplome și sticle de șampanie. (A. L.)



    Trimite prin e-mail