marți, 4 decembrie 2012

Publicat la 12/04/2012 12:27:00 p.m. de Anonim

Tenis de performanţă! Anul 2012 a fost unul de excepţie pentru Tenis Club Romgaz

Multă muncă, talent şi seriozitate. Când cele trei îşi dau mâna, performanţele nu se lasă aşteptate. Este şi cazul sportivelor de la clubul de tenis de masă Romgaz. Cel mai meritoriu rezultat de anul acesta este, fără doar şi poate, titlul de campioană europeană adus de Andreea Dragoman.


Autor: Alex PÎNTEA

Sportivele pregătite de antrenorul Gheorghe Vaida au câştigat, anul acesta, campionatele naţionale la două categorii. Astfel, în luna februarie, medieşencele au triumfat la mini-cadete, iar luna aceasta la fete 8-10 ani. De asemenea, tenismenele de la Romgaz s-au impus în  Openul Croaţiei şi în cel al Slovaciei.

Gheorghe Vaida este mândru de campioana pe care
a crescut-o: Andreea Dragoman reprezintă România
Peste aşteptări

Cea mai recentă performanţă pentru sportivele medieşence a fost obţinută la Campionatul Naţional al copiilor de 8-10 ani. Acesta s-a desfăşurat la Slatina. „Doi ani la rând, noi am câştigat locul I, atât la individual, cât şi la echipe. Anul acesta am plecat cam de pe locul patru. Surpriza pentru ceilalţi a fost că noi am reuşit să câştigăm iar locul I cu echipa. Cristina Dumitrescu, tot concursul, care a durat patru zile, nu a pierdut niciun meci, atât la individual, cât şi la echipe. S-a jucat două zile pe echipe, iar apoi concursul individual. Aici s-a schimbat foarte mult clasamentul, însă Cristina Dumitrescu a jucat finala cu o fetiţă din Buzău şi a câştigat“, se mândreşte Vaida.

În echipa Europei

Cel mai bun rezultat din acest an pentru Clubul de Tenis de Masă Romgaz a fost obţinut de Andreea Dragoman. Sportiva a reuşit să îşi menţină titlul european la mini-cadete, după ce a participat, în luna august, la Campionatele Europene desfăşurate în Franţa. În prezent, aceasta se pregăteşte alături de cele mai bune sportive din Europa de vârsta ei în Slovenia. Timp de o săptămână, se află într-un cantonament care a cuprins şi un concurs unde s-a clasat pe poziţia a doua.  

Faza pe municipiu

Zilele trecute, sala de sport a Clubului de Tenis de Masă Romgaz a găzduit faza locală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Competiţia cuprinsă în calendarul competiţional şcolar s-a desfăşurat pe două categorii: şcoli generale şi licee. Au participat toţi elevii din municipiul Mediaş pasionaţi de tenis de masă, amatori sau legitimaţi. „Ca de obicei, Clubul Romgaz ne-a oferit găzduire la faza municipală a Olimpiadei Şcolare. Acum trei ani şi patru ani am organizat şi finala pe ţară a competiţiei. Condiţiile de aici sunt foarte bune, iar drept dovadă sunt şi rezultatele clubului la nivel naţional şi internaţional. Locurile 1 şi 2 la fiecare categorie vor merge la faza judeţeană. Anul trecut şi acolo au câştigat elevii din Mediaş şi au ajuns la faza naţională“, menţionează profesorul Petre Nistor. 

Merg mai departe

La categoria şcoli generale – fete, pe primele două poziţii s-au clasat Denisa Baltag şi Beatrice Toth. La băieţi, cel mai bun a fost Bogdan Măierean, urmat de Vasile Muntean. La fete de liceu, pe primele două poziţii s-au clasat Raluca şi Ioana Corburean, în timp ce la băieţi primul a fost Albert Szabo, urmat de Elli Lovasz.

Gheorghe VAIDA | antrenor: „Într-adevăr, este un an extraordinar de bun pentru noi. Şi anul trecut a fost unul bun, dar anul acesta am avut peste tot rezultate de primă mână.“



    Trimite prin e-mail