sâmbătă, 15 decembrie 2012

Publicat la 12/15/2012 10:13:00 a.m. de Anonim

Iniţiativă la grădiniţa „Dumbrava Minunată“! Copiii apără mediul

Grădiniţa „Dumbrava Minunată“ din municipiul Mediaş participă la programul „Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET 2012“.


Autor: Alex PÎNTEA

Scopul său este acela de conştientizare a problemelor de mediu, dar şi de educare a copiilor şi adulţilor în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, prin participarea directă la colectarea şi reciclarea recipientelor PET. Programul constă în colectarea selectivă a ambalajelor de acest tip, compactarea lor cu ajutorul aparatului TEPET, respectiv predarea lor către centrele de reciclare locale. ,,Cadrele didactice, părinţii şi copiii au primit toate detaliile despre acţiuni, modalităţi şi termene de realizare. S-au constituit două echipe verzi, nivel I şi nivel II. De asemenea a fost colectată şi compactată o cantitate mare de PET-uri care va fi predată societăţii Eco-Sal“, povesteşte Maria Ionescu, directoarea grădiniţei.

La nivel naţional

Programul naţional „Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET 2012“ se adresează elevilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România înscrise în concurs prin asigurarea unui cadru de participare activă la colectarea şi reciclarea recipientelor PET.



    Trimite prin e-mail