vineri, 14 decembrie 2012

Publicat la 12/14/2012 05:35:00 p.m. de Anonim

Au pierdut în Ucraina, dar merg mai departe în EuroChallenge

Mâine, alb-negrii joacă pe terenul campioanei! Formaţia lui Marcel Ţenter a fost învinsă clar de Khimih Yuzhne, în ultimul meci din faza grupelor EuroChallenge. Cu toate acestea, gaziştii au ocupat poziţia a doua în grupă şi au avansat în faza următoare a competiţiei, acolo unde se vor duela anul viitor cu Pinar Karsiyaka din Turcia, Joensuun Kataja din Finlada şi BK Ventpils din Letonia.


Autor: Alex PÎNTEA

Elevii lui Ţenter au pierdut fără drept de apel partida disputată marţi seară în deplasare împotriva lui Khimih Yuzhne. Ucrainienii au început tare partida şi au condus după primul sfert cu 22-13. Ulterior, ecartul a crescut din ce în ce mai mult, iar la pauza mare era deja de 16 puncte, scor 45-19. Nici în repriza a doua, lucrurile nu au mers mai bine pentru gazişti, care au ratat din toate poziţiile. În aceste condiţii, gazdele s-au distanţat la peste 20 de puncte şi au încheiat partida la 89-66. Astfel, alb-negrii au terminat pe poziţia a doua a clasamentului Grupei D din EuroChallenge şi vor juca alături de Khimik în optimile competiţiei.

Probleme de lot

Antrenorul Gazului a explicat, la finalul partidei, că formaţia sa a avut probleme de efectiv. Americanii Deven Mitchell şi Mike St. John nu au evoluat, din cauza unor accidentări, în timp ce Tudor Dumitrescu şi-a reluat antrenamentele, însă va mai dura până când va putea intra pe teren. Ţenter a mai apreciat că ucrainienii au fost mai buni şi au meritat victoria şi, implicit, calificarea. „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a mai accidentat nimeni după acest meci. Aveam deja trei jucători accidentaţi înainte de a ajunge la Yuzhne. Totuşi, asta nu scuză înfrângerea din această seară. Echipa gazdă a jucat un baschet foarte bun, au meritat victoria şi calificarea în optimi”, a mărturisit Ţenter.

Ţenter: "Mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a mai accidentat nimeni!"

Grupă dificilă

Gaz Metan va evolua în faza următoare din Grupele EuroChallenge împotriva unor formaţii din Turcia, Finlanda şi Letonia. Este vorba de câştigătoarea grupei A, Pinar Karsiyaka, ocupanta poziţiei secunde în grupa B, Joensuun Kataja şi câştigătoarea grupei C, BK Ventpils. Cele patru formaţii vor juca în sistem fiecare cu fiecare atât pe teren propriu, cât şi în deplasare, iar primele două clasate vor avansa în sferturile de finală. În prima partidă, Gazul va întâlni pe 15 ianuarie în deplasare formaţia turcă Pinar Karsiyaka. O săptămână mai târziu, va juca la Mediaş cu finlandezii de la Joensuun Kataja.

Eşecuri pe linie

Formaţia lui Marcel Ţenter trece printr-o pasă neagră în campionat. După înfrângerile cu Piteştiul şi Sibiul, pe teren propriu, a venit şi al treilea eşec consecutiv acasă. Şi de această dată, înfrângerea cu Timişoara s-a produs în condiţii speciale. Gazul a condus 35 de minute pe tabela de marcaj şi a avut chiar 17 puncte avantaj în prima repriză. Totul s-a năruit, însă, în sfertul al patrulea, în care timişorenii au marcat 28 de puncte şi au primit doar 14. Gaziştii nu au avut răspuns la zona Timişoarei care l-a avut şi pe Zlatko Jovanovic în zi de graţie, acesta reuşind să înscrie la foc automat din orice poziţie în ultimele minute de joc. De altfel, 18 dintre cele 26 de puncte ale sale au fost marcate în ultimul sfert, mai multe decât a reuşit întreaga echipă gazdă în respectiva perioadă de joc. În urma acestui rezultat, Gaz Metan are trei înfrângeri consecutive pe teren propriu şi un bilanţ general de 7-5. Mâine seară, de la ora 20.30, alb-negrii întâlnesc la Brazi campioana Asesoft Ploieşti.



    Trimite prin e-mail