sâmbătă, 15 decembrie 2012

Publicat la 12/15/2012 04:29:00 p.m. de Redacţie

Iarna îşi intră în drepturi! Judeţul Sibiu s-ar putea confrunta cu situaţii de urgenţă

Ninsoare, ploi abundente, viscol şi polei. Asta ne aşteaptă în următoarele zile, avertizează meteorologii. Prefectul le-a cerut primăriilor din judeţul Sibiu să fie pregătite pentru o situaţie de urgenţă.

În urma atenţionării meteorologice de tip cod galben de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol şi polei, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 15 decembrie ora 18,00 – 17 decembrie ora 10,00, prefectul Ovidiu Sitterli, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis o avertizare către toate primăriile din judeţul Sibiu. "Veţi dispune ca la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să fie monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă. Va fi monitorizată asigurarea continuă în furnizarea utilităţilor pentru populaţie, urmând ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii. În caz de iminenţă a producerii unor situaţii de urgenţă, veţi dispune instituirea serviciului de permanenţă la sediul primăriilor, potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 736/2005, iar situaţiile deosebite, precum şi măsurile întreprinse în cazul producerii unor situaţii de urgenţă vor fi transmise operativ la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu", se arată în nota de avertizare transmisă de Instituţia Prefectului.
Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor fi ninsori şi ploi abundente, vântul va avea intensificări temporare, depăşind la rafală 50-60 km/h, iar în zona de munte va fi viscol. (A. L.)



    Trimite prin e-mail