miercuri, 28 noiembrie 2012

Publicat la 11/28/2012 11:29:00 p.m. de Redacţie

Colectarea selectivă, pe înţelesul copiilor

Mediaşul a fost cel de-al cinsprezecelea oraş în care a poposit Laboratorul Verde al Reciclării.

 
Autor: Alex PÎNTEA
 
Este vorba de un proiect educaţional interactiv, prin intermediul căruia copiii de şcoală generală din toată ţara sunt iniţiaţi în universul colectării selective şi a reciclării deşeurilor de ambalaje.
100 de copii
 
Elevii de la şcoala generală nr. 5 şi şcoala „Mihai Eminescu“ din municipiul Mediaş au avut parte de o experienţă inedită. În total, aproximativ 100 de elevi de clasa a III-a au urcat în autocarul care găzduieşte laboratorul verde, s-au jucat pe tablete PC, au vizionat un film 3D despre colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor, iar ulterior au participat la un concurs în aceeaşi locaţie. „Ne bucurăm să le oferim celor mici o experiență completă și dinamică de învățare care, în cele din urmă, sperăm să îi mobilizeze pentru protejarea  mediului, o responsabilitate ce trebuie să caracterizeze generația lor“ a explicat Sorin Cristian Popescu, directorul general al societăţii Eco-Rom Ambalaje SA. La evenimentul de la şcoala nr. 5 a fost prezent şi viceprimarul George Petrescu, care a apreciat iniţiativa de a începe educaţia în acest domeniu de la nivelul copiilor.
 
25 de oraşe
 
Laboratorul Verde al Reciclării este un proiect educaţional, rezultatul direct al unui parteneriat între societatea Eco-Rom Ambalaje, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, respectiv Ministerul Mediului şi Pădurilor. În primul semestru al anului școlar 2012-2013, programul Laboratorul Verde al Reciclării se va desfășura în 25 de orașe din țară, implicând peste 4.000 de elevi, din 50 de școli primare. „Implicarea cadrelor didactice şi a părinţilor este o componentă esenţială a acestui proiect, întrucât aceştia au un rol deosebit de important în educarea şi responsabilizarea celor mici. Organizatorii încurajează mentorii copiilor să exerseze colectarea selectivă atât la şcoală, cât şi acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului“, arată reprezentanţii Eco-Rom.



    Trimite prin e-mail