sâmbătă, 27 octombrie 2012

Publicat la 10/27/2012 07:52:00 a.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaş - în zona fierbinte

Formaţia lui Cristian Pustai are mare nevoie de puncte în partida cu FC Vaslui.



Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaş întâlneşte mâine, pe teren propriu, FC Vaslui. După înfrângerea înregistrată etapa trecută, alb-negrii au nevoie de puncte ca de aer. În acest moment, gruparea de pe Târnava Mare ocupă prima poziţie deasupra zonei retrogradabile, la un singur punct de prima echipă de sub linie.

Bilete - azi şi mâine

Finalul turului de campionat este unul agitat la Mediaş. După douăsprezece etape, Gaz Metan este la un singur punct de zona minată a clasamentului, iar un rezultat negativ ar complica şi mai mult lucrurile. În aceste condiţii, gaziştii trebuie să tragă tare pentru toate cele trei puncte puse în joc în partida de duminică seara. Biletele costă 10 lei şi mai pot fi achiziţionate astăzi, între 10.00 şi 12.00, sau mâine, de la 13.00 la 19.00.

Adversar de calibru

Moralul este cât se poate de ridicat în tabăra adversă. FC Vaslui vine la Mediaş după victoria la limită obţinută etapa trecută, cu Universitatea Cluj. Moldovenii au urcat pe treapta a treia a podiumului şi se gândesc în continuare la titlul de campioni. Sezonul trecut, cele două formaţii au remizat 1-1 la Mediaş, în timp ce la Vaslui formaţia lui Adrian Porumboiu a câştigat cu 4-0. „Partida este una foarte dificilă. Întâlnim un adversar cu ambiţii mari, cu un lot foarte bun şi care ocupă în prezent un loc pe podiumul Ligii I. Pentru noi, însă, punctele sunt foarte importante, aşa că vom încerca să ne apropiem victoria. Trebuie să strângem rândurile şi să dăm tot ce avem mai bun”, a mărturisit tehnicianul Cristian Pustai. Meciul se va disputa pe Stadionul Gaz Metan, duminică, începând cu ora 19.00.

„Out” de la echipă?

Un eşec în confruntarea cu Vasluiul i-ar fi fatal „Profesorului” Pustai, scrie gsp.ro. Potrivit publicaţiei, directorul general Ioan Horoba l-ar vrea ca antrenor pe grecul Ioannis Matzourakis (63 de ani), cu care se află în relaţii excelente de mai multă vreme.

Înfrângere la limită

În etapa trecută, Gaz Metan a pierdut cu scorul de 2-1 deplasarea de la Piatra Neamţ. Alb-negrii au fost conduşi din minutul 3, când Ichim – nemarcat – a trimis în poartă cu capul, de la câţiva metri. Brazilianul Eric de Oliveira a egalat direct din lovitură liberă în repriza a doua, iar Cealăul a înscris golul victoriei din penalty, în minutul 58, prin Golubovic. 

Portar din Croaţia

La sfârşitul săptămânii trecute, portarul Filip Loncaric s-a înţeles cu gruparea de pe Târnava Mare şi va îmbrăca tricoul alb-negru până în luna decembrie. Mutarea a fost forţată de accidentarea ambilor portari, atât Răzvan Pleşca, cât şi Milos Buchta lipsind o perioadă mai lungă.

Un nou început

Filip Loncaric vede transferul la Gaz Metan ca pe o şansă pe care a primit-o şi vrea să facă o figură cât mai frumoasă. Portarul de origine croată speră să îşi ajute echipa. „Transferul la Gaz Metan înseamnă o oportunitate de a juca, este un nou început. Ştiam despre echipă că a evoluat în Europa League acum câţiva ani. Am auzit că este un club bun, cu oameni de treabă şi sper să fie cât mai bine”, a spus Loncaric, la sosirea în Mediaş. Noul portar al grupării de pe Târnava are 26 de ani şi măsoară nu mai puţin de 1,91 metri. Acesta a evoluat ultima dată la Dinamo Zagreb şi a fost component al naţionalei Croaţiei U 21 şi U 19.

Citiţi mai multe în ediţia tipărită a ziarului.




    Trimite prin e-mail