vineri, 12 octombrie 2012

Publicat la 10/12/2012 01:53:00 p.m. de Redacţie

Festivalul Verzei la Moşna


Sute de oameni sunt aşteptaţi să participe la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Verzei.


Autor: Alex PÎNTEA

Comuna Moşna va găzdui, la sfârşitul acestei săptămâni, o nouă ediţie a Festivalului Verzei. Manifestarea este organizată de primăria din localitate cu sprijinul Asociaţiei Ecomuzeul Regional Sibiu şi al Fundaţiei „Mihai Eminescu Trust”. Pentru trei zile, comuna şi oamenii săi se vor împodobi de sărbătoare, iar cetatea îşi va deschide porţile larg pentru a-şi întâmpina vizitatorii. Pentru aceştia a fost pregătit un program special cu multe momente de neuitat.


Manifestări variate

Festivalul va debuta astăzi cu pregătirea standurilor de către participanţi. Mâine dimineaţă, începând cu ora 10, va avea loc un concurs de grafică destinat elevilor, iar de la ora 15 se va desfăşura un simpozion având ca temă dezvoltarea durabilă. Cu toate că festivalul se va întinde pe trei zile, cea mai importantă va fi cea de duminică. Aceasta va începe cu primirea invitaţilor la sediul Primăriei, iar la ora 10 este programată parada căruţelor special împodobite, dar şi vizitarea circuitului turistic al ecomuzeului din localitate. În jurul amiezii va avea loc inaugurarea sălii festive „Stephan Ludwig Roth” la casa parohială evanghelică. Deschiderea oficială a manifestărilor folclorice va avea loc la ora 13, cu participarea ansamblului profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Varza de Moşna

Ca şi la ediţiile anterioare, celebra varză de Moşna va trona pe standurile special amenajate. În afară de această legumă foarte apreciată, oaspeţii vor găsi pe săturate mititei şi alte bunătăţi la grătar, alături de mustul de struguri tradiţional. Turiştii vor putea face un tur al cetăţii şi vor putea explora potenţialul zonei. Totodată, ei vor avea ocazia să cumpere produse agricole de cea mai bună calitate. „Vă aşteptam cu drag la Moşna pentru a petrece un sfârşit de săptămână deosebit. Vor fi multe lucruri deosebite care se vor întâmpla, iar programul este special făcut pentru a mulţumi pe toată lumea”, anunţă primarul Eugen Roba.
    Trimite prin e-mail