vineri, 12 octombrie 2012

Publicat la 10/12/2012 01:45:00 p.m. de Redacţie

Flacăra omeniei se aprinde, astăzi, în cartierul Vitrometan


Medieşenii sunt aşteptaţi, diseară, să doneze bani pentru familiile sărace.


Autor: Alex PÎNTEA

Acţiunea „Un milion de stele” cuprinde şi în acest an municipiul de pe Târnava Mare. Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic din Blaj va organiza un eveniment caritabil în Vitrometan, cel mai populat cartier al Mediaşului. Acesta se va desfăşura începând cu ora 18 în parcarea Bisericii Greco Catolice „Sfinţii Petru şi Paul” situată pe strada Sticlei, lângă sediul societăţii Transgaz.

A opta ediţie

Participanţii la această acţiune vor aprinde lumânări, iar fiecare lumânare reprezintă o persoană aflată în nevoie. Cu banii strânşi de la medieşenii cu suflet mare, asociaţia le va asigura pachete cu alimente pentru masa de Crăciun unor familii nevoiaşe. „Evenimentul «Un milion de stele», realizat de către toate organizaţiile Caritas din toată ţara, a ajuns la cea de-a opta ediţie. Se vor reaprinde candelele solidarităţii în cadrul celui mai amplu gest destinat persoanelor aflate în nevoie”, explică organizatorii.

Solidaritate publică

La ora 18:00, în locuri publice din peste 30 de oraşe se vor aprinde simultan un milion de candele de către cei care vor să susţină o persoană nevoiaşă, un copil orfan, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăieşte în mizerie.

În unire stă puterea

Ediţia de anul trecut a reuşit să strângă în doar câteva ore peste 20.000 de susţinători, care au donat aproximativ 46.500 de lei. În 2012, Caritas doreşte să pună accentul pe puterea exemplului cetăţenilor responsabili şi să scoată în evidenţă că împreună suntem mai puternici pentru cei care au nevoie de noi. „Mesajul evenimentului se adresează societăţii civile, dar şi autorităţilor şi atrage atenţia asupra problemelor legate de sărăcie şi neputinţa cu care se confruntă milioane de oameni din România. În 2011, fondurile strânse au fost direcţionate către 300 de familii sărace din România care se luptau zilnic cu sărăcia absolută, fiind nevoiţi să trăiască cu 260 lei pe lună. Familiile sărace au beneficiat de pachete de alimente de Crăciun şi de asistenţă socială din partea organizaţiilor Caritas România”, completează reprezentanţii asociaţiei. 
    Trimite prin e-mail