duminică, 14 octombrie 2012

Publicat la 10/14/2012 11:44:00 a.m. de Redacţie

Donaţii pentru medieşenii cu handicap


Antonela Sofia Barbu strânge fonduri pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

A început implementarea proiectului „Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!”, în cadrul programulului „Voluntar de profesie”, lansat de Fundaţia Vodafone. Astfel, în perioada 7 octombrie – 7 decembrie, se desfăşoară o campanie de strângere de fonduri. Ţinta este suma de 15.000 de lei. Printre primii medieşeni care s-au alăturat campaniei se numără democrat-liberalul Florin Neag, care şi-a cedat indemnizaţia de consilier local.


La centru şi on-line

Această campanie se va desfăşura la sediul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş, dar şi on-line. Beneficiarii instituţiei vor fi implicaţi direct prin realizarea unor obiecte care ulterior vor fi scoase la vânzare într-o expoziţie. De asemenea, odată cu sărbătorile de iarnă se va organiza un spectacol de teatru de păpuşi pentru copii şi se va concepe un CD cu poveşti pentru copii. „Campania «Mulţumesc. Astăzi, zâmbesc!» se va  concentra pe diverse tehnici de donaţie. Este vorba de donaţii strânse din obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiilor, donaţii salariale, donaţii individuale, donaţii de obiecte necesare derulării proiectului şi donaţii strânse cu ocazia organizării «Click Tea» în ziua de 5 noiembrie, în care sunt invitaţi medieşenii la sediul centrului la un ceai special, alături de dulciuri”, detaliază Barbu.

Dotări pentru centru

Sumele strânse în perioada 7 octombrie – 7 decembrie se vor îndrepta spre achiziţionarea a trei computere, un videoproiector, un ecran de proiecţie, tablă, boxe, seturi de căşti, camere web cu microfon, cărţi, jocuri educative, dar şi materiale necesare organizării atelierelor de teatru de păpuşi, handmade, de lectură şi educaţie nonformală. Toate sunt destinate amenajării unui centru de calculatoare cu internet, unui colţ de lectură şi unei ludoteci.

Şase luni

Proiectul „Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!” se derulează timp şase luni şi se adresează celor 50 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş. „Ne propunem să creştem şansele acestor persoane de a se integra în comunitate”, argumentează coordonatoarea proiectului.
    Trimite prin e-mail