marți, 16 octombrie 2012

Publicat la 10/16/2012 04:20:00 p.m. de Redacţie

Copşenii se pregătesc de cutremur


În această dimineaţă, începând cu ora 11.00, la Grupul Şcolar „Nicolae Teclu” din Copşa Mică a avut loc un amplu exerciţiu de evacuare, conform programului de pregătire a elevilor pentru situaţii de urgenţă în anul şcolar 2012-2013.

Timpul realizat pentru evacuarea elevilor şi profesorilor a fost de 2 minute şi 28 de secunde, potrivit reprezentanţilor Primăriei Copşa Mică. Exerciţiul a fost pregătit de directoarea Lucia Berger, cadrul tehnic cu atribuţii PSI din cadrul liceului, inginerul Mircea Nicolau şi inspectorul de Protecţie Civilă al Primăriei Copşa Mică, Ioan Sorin Pop. Pentru ca exerciţiul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, acesta a fost monitorizat de către 12 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copşa Mică, coordonaţi de Dan Vasiu, câţiva membri ai Poliţiei Locale şi un echipaj S.M.U.R.D.  
Exerciţiul de alarmare a continuat după aceea, de la ora 11.45, la Şcoala cu clasele I-VIII din localitate, sub îndrumarea directoarei Cornelia Mihalache şi a reprezentantului PSI pe şcoală, prof. Aurelian Suciu. Micii şcolari au reuşit de această dată să obţină un timp de 2 minute şi 10 secunde, iar la fel ca la liceu, evacuarea elevilor şi profesorilor a decurs fără incidente nedorite. După încheierea exerciţiilor în ambele unităţi de învăţământ, elevilor li s-a adus la cunoştinţă de către inspectorul de Protecţie Civilă scopul unor asemenea exerciţii de evacuare şi modul de comportare în timpul şi după ce a avut loc un cutremur de pământ.
Compartimentul de Protecţie Civilă urmează să realizeze exerciţii asemănătoare şi la celelalte unităţi de învăţământ preşcolar şi gimnazial, până la finele anului şcolar. (A. L.)


    Trimite prin e-mail