miercuri, 17 octombrie 2012

Publicat la 10/17/2012 07:56:00 a.m. de Redacţie

Tur pe bicicletă şi o tombolă atractivă

Meditur îi invită pe cei care iubesc mişcarea la o plimbare „eco”, din faţa Primăriei până la Izvorul Rece şi înapoi.


Autor: Alex PÎNTEA

Operatorul de transport local este preocupat de asigurarea unui trafic mai fluent în oraş, dar şi de reducerea poluării. În acest sens, vineri, medieşenii sunt aşteptaţi la un tur cu bicicletele prin oraş. Organizatorii le-au pregătit şi o tombolă cu premii

Pentru toţi

Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediţie consecutivă. El este dedicat mişcării, sănătăţii şi relaxării, fiind menit să promoveze un stil de viaţă activ pentru toate vârstele. „Oricine are bicicletă este aşteptat să intre în echipa noastră şi să pedaleze pe străzile municipiului Mediaş” anunţă reprezentanţii Meditur.

Acelaşi traseu

Startul se va da din Piaţa Corneliu Coposu. Participanţii vor parcurge apoi traseul Primărie – str. St. L. Roth – Unirii – Şos. Sibiului (până la Izvorul Rece) şi retur. „Scopul este acela de a conştientiza populaţia despre beneficiile mersului pe bicicletă şi de faptul că este un mijloc de transport plăcut, ceea ce înseamnă o maşină în minus în trafic şi o poluare mai redusă a aerului şi a apei. Mersul pe bicicletă poate fi practicat la orice vârstă, este o modalitate plăcută de a face sport, relaxantă şi distractivă, care ne aduce mai aproape de natură şi ne încurajează să trăim eco. Dacă avem posibilitatea de a alege, atunci de ce să n-o facem? În defavoarea maşinii personale, putem folosi ca mod de deplasare bicicletele sau mijloacele de transport în comun. Această alternativă conduce la fluidizarea traficului din oraş şi la reducerea poluării”, arată Ioana Streza, purtătoarea de cuvânt a Meditur.

Concurs cu premii

Conducerea Meditur speră să atragă mai mulţi participanţi cu câteva premii, dintre care cel mai mare va fi o bicicletă. „Le mulţumim tuturor celor care au participat la celelalte ediţii. Sperăm ca anul acesta să reuşim să mobilizăm mult mai bine cetăţenii municipiului pentru a ni se alătura. Iar ca să fie şi mai atractiv, toţi cei care iau parte vor participa la o tombolă care va avea loc la sfârşitul turului. Se vor face trei extrageri, prima persoană extrasă va pleca acasă cu o bicicletă, iar următoarele două persoane extrase vor beneficia de câte un abonament pe toate mijloacele de transport în comun, valabil până la sfârşitul anului 2012”, promite directorul general Dan Voinea.


    Trimite prin e-mail