marți, 16 octombrie 2012

Publicat la 10/16/2012 02:48:00 p.m. de Redacţie

Din spirit de solidaritate

Peste 200 de medieşeni au participat la acţiunea „Un milion de stele”, organizată de către Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic din Blaj.


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul caritabil a avut ca scop strângerea de fonduri pentru familii nevoiaşe şi s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în parcarea Bisericii Greco-Catolice „Sfinţii Petru şi Paul”, situată pe strada Sticlei, lângă sediul societăţii Transgaz. Medieşenii au răspuns în număr mare şi au venit să aprindă o candelă şi să doneze pentru familiile aflate în nevoie. „Le mulţumim tuturor medieşenilor pentru că şi de această dată au reuşit să se sensibilizeze la problema pe care noi am ridicat-o, cea a sărăciei şi a marginalizării sociale. Suntem extrem de mulţumiţi de cum au decurs lucrurile în acest an, a venit foarte multă lume care a înţeles scopul acţiunii. Fac un apel ca şi anul viitor să ne regăsim într-un număr şi mai mare de atât”, au fost cuvintele Adelinei Biriş, coordonatoarea Asociaţiei Caritas Mitropolitan Greco-Catolic.

Semnul omeniei

Au participat şi copii de la Şcoala Specială şi, respectiv şcoala generală „Hermann Oberth” din Mediaş, care însufleţit atmosfera cu un program artistic. La nivel naţional, în peste 30 de oraşe au fost aprinse simultan, în locuri publice, un milion de candele de către cei care au dorit să susţină o persoană nevoiaşă, un copil orfan, o persoană vârstnică singură sau o familie care trăieşte sub pragul sărăciei.


    Trimite prin e-mail