sâmbătă, 7 iulie 2012

Publicat la 7/07/2012 03:20:00 p.m. de Redacţie

Reţeta VIP: Tăiţei din orez cu pui şi ciuperci


Andreea Duma, coordonatorul Consiliului Local al Tinerilor din Mediaş, găteşte întotdeauna cu plăcere

Tăiţei din orez cu pui şi ciuperci

Ingrediente: 100 g tăiţei de orez (2 rotocoale), 50 g piept pui, 2 linguriţe amidon, 3 linguriţe sos soia + 2 linguriţe de adăugat spre sfârşit, 1 linguriţă ghimbir ras, 2 căni legume congelate „china mix“, 3 ciuperci urechi de lemn, piper, praf de usturoi
Mod de preparare: Se pune apa la fiert pentru tăiţeii de orez. Cubuleţele de pui se dau prin amidon, apoi se pun într-un castron, apoi se adaugă peste ele ghimbirul ras, sosul de soia şi praful de usturoi. Se lasă 15 minute la marinat. Într-un wok sau o tigaie ceva mai înaltă, se încinge puţin ulei, în care rumenim carnea de pui. Înainte să fie complet gătită, se adaugă legumele congelate şi ciupercile (ţinute în apa fiartă vreo 5 minute). Tăiţeii se fac foarte repede aşa că se lasă în apa fiartă doar 2 minute, apoi se adaugă peste carne şi legume. Se amestecă toate ingredientele cu cel 2 linguriţe de sos de soia. Poftă bună!

    Trimite prin e-mail