vineri, 1 iunie 2012

Publicat la 6/01/2012 10:00:00 a.m. de Redacţie

Antreprenorii care au asfaltat pe ploaie se vor alege cu amenzi. Cine nu lucrează plăteşte

Constructorii care trag mâţa de coadă sau sabotează bunul mers al şantierelor pentru a discredita actuala administraţie locală vor fi sancţionaţi până când vor munci aşa cum îi obligă contractele semnate. Acesta este mesajul primarului Teodor Neamţu, care a ţinut să lămurească anumite acuzaţii venite din partea contracandidaţilor săi.

Autor: Aurelian LUNGU

De la începutul campaniei electorale, medieşenii au auzit foarte multe critici legate de implicarea primarului în derularea proiectului de reabilitare a infrastructurii de apă-canal. Într-o conferinţă de presă, Neamţu a ţinut să le transmită medieşenilor că este alături de ei şi că lucrările din cadrul proiectului sunt controlate şi verificate permanent. „În momentul de faţă, din cauza întârzierilor pe care le-au provocat, constructorii care ne-au spart drumurile plătesc penalizări de 0,1% pe zi, ceea ce înseamnă 67.000 de lei”, a precizat edilul-şef.

Pasul pe loc

Legat de starea drumurilor, care pare să fie subiectul de campanie preferat al adversarilor săi politici, Neamţu a dezvăluit că sunt firme ai căror patroni sunt prieteni cu contracandidaţii săi şi care intenţionat bat pasul pe loc. „Locuitorii de pe străzile Lalelor, Socului, Măgheranului etc. ştiu acest lucru pentru că acolo trăiesc, dar vreau să ştie şi cei care poate zilnic mă învinovăţesc doar pentru că eu sunt primarul. Intenţionat, de mai bine de jumătate de an, nu se mişcă nimic pe drumurile respective. Vreau să adaug şi faptul că cei care au asfaltat ieri pe ploaie la intersecţia de la podul mare vor fi amendaţi. Este inadmisibil să asfaltezi pe ploaie”, a menţionat Teodor Neamţu.

Dezamăgit de campania negativă

Cei care lansează atacuri la adresa primarului în funcţie, „spunând că eu sunt responsabil poate şi de lucruri care încă nu s-au întâmplat”, o fac pentru că doar aşa cred că pot câştiga voturi, este de părere Teodor Neamţu. „În 2009, când 70% dintre dvs. mi-aţi acordat încrederea, aţi făcut-o pentru că ştiaţi ce fel de om sunt, pentru că în calitatea de viceprimar pe care am avut-o aţi fost mulţumiţi de activitatea mea. Acum, ei vin şi vă spun că eu nu sunt omul pe care îl cunoaşteţi de opt ani! Nu vine nimeni cu o soluţie sau cu proiecte diferite de ale mele”, a punctat Neamţu, adăugând că întâlnirile sale cu medieşenii şi sondajele de opinie arată că alegătorii nu-i apreciază pe cei care fac o campanie negativă. „Analizaţi-le pliantele electorale. Se induce o teamă că lucrurile nu pot fi rezolvate. Eu vă asigur că lucrurile sunt verificate şi toate merg pe drumul lor, numai că acum este campanie electorală”, le-a transmis Teodor Neamţu medieşenilor.


Teodor NEAMŢU | primar: „Ca primar, sunt mai atent decât îşi închipuie cei care mă denigrează acum cu modul în care se cheltuiesc banii dumneavoastră, ai plătitorilor de taxe şi impozite. De aceea am avut curajul să sparg oraşul în plin an electoral, pentru că nu vreau să pierdem finanţarea de la Uniunea Europeană. Dacă vreţi să fac o comparaţie, nu sunt genul de părinte care îşi bate copilul pe stradă, ci acela care discută acasă ce s-a întâmplat pe stradă.”
3.000 de audienţe

În conferinţa de presă, Neamţu a mai ţinut să reamintească faptul că, în ultimii opt ani, a primit medieşenii în audienţe şi a discutat cu el pe străzi, în parcuri sau în scări de blocuri. „Acum se vociferează că vin oamenii la primărie cu teamă, că nu ştiu ce o să se întâmple cu hârtia lor, că primarul nu-i primeşte în audienţă. În medie, la mine vin în audienţă 10-15 persoane în fiecare săptămână. În ultimii doi ani, de când sunt primar, m-am întâlnit cu peste 3.000 de oameni cu care am discutat probleme de cartier şi proiectele pe care le face Primăria din banii oamenilor”, a conchis el.
    Trimite prin e-mail